Δευτέρα 10 Απρίλη 2000 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ζόρια στον Ολυμπιακό

Καζάνι που βράζει είναι ο Ολυμπιακός; Αυτή η απορία είναι που... καίει τους φίλους της Πειραϊκής ομάδας. Μετά τη μετα-Μπάγεβιτς εποχή σίγουρα το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό στους «κόκκινους». Ο Σέρβος τεχνικός, νυν του ΠΑΟΚ, έφυγε από το λιμάνι σε μια στιγμή που κανένας δεν το περίμενε και ασφαλώς η ετυμηγορία του Σωκράτη Κόκκαλη ξάφνιασε το φίλαθλο κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το έργο του Ντούσκο στον Ολυμπιακό. Τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι και λίγο πράγμα. Το περασμένο καλοκαίρι ο κ. Κόκκαλης ξόδεψε μια περιουσία για να φέρει παίκτες βεληνεκούς (Τζιοβάνι, Ζάχοβιτς και το Γενάρη τον Χούτο) όμως ξαφνικά αποφάσισε πως ο κ. Μπάγεβιτς δεν ήταν... άξιος να τους «νουθετήσει» μέσα στο γήπεδο. Εντελώς ξαφνικά αντικατέστησε τον προπονητή και έφερε στη θέση του τον Αλμπέρτο Μπιγκόν, ένα πραγματικά αμφιλεγόμενο κόουτς.

Οσενιόρ Μπιγκόν με την έμφυτη ευγένεια και το καλό ντύσιμο προσπαθεί να δώσει στον Ολυμπιακό μια διαφορετική αγωνιστική νοοτροπία απ' αυτή του Μπάγεβιτς. Γύρισε λίμπερο τον Πουρσανίδη, έδωσε λεπτά συμμετοχής σε παίκτες «θαμμένους» (Πουρσαϊτίδη, Κωστούλα), «έφαγε» παίκτες κλάσης όπως Καραπιάλη, Λουτσιάνο, κατηγορείται για υπέρμετρο συντηρητισμό όμως αλήθεια είναι ότι η ομάδα είναι πρώτη. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ. Ο πρώτος δε σημαίνει ότι απαραίτητα είναι και ο καλύτερος. Ο Ιταλός προπονητής έχει αναμφίβολα μερίδιο ευθύνης του «χλωμού» Ολυμπιακού. Ομως είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα να πει κανείς ότι είναι... άχρηστος.

Το πρόβλημα στους «ερυθρόλευκους» δεν είναι ούτε ο Μπάγεβιτς (που έφυγε) ούτε ο Μπιγκόν (που ήρθε). Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στα αφεντικά της ομάδας που δεν έδειξαν την ίδια θέρμη τον προηγουμένων χρόνων. Η ομάδα ενδεχομένως να έκανε τον κύκλο της, αλλά ποιος το διαπίστωσε αυτό; Ουδείς. Κυριολεκτικά. Αρα ποιος φταίει; Οχι πάντως η διαιτησία, που τουλάχιστον δε θα πρέπει να «κλαίγεται» ο Ολυμπιακός, ούτε καμιά άλλη «μεγάλη» ομάδα (βλέπε ΠΑΟ, ΑΕΚ).

Υ.Γ: Πάντως μόνο κάποιος αδαής δεν παραδέχεται ότι ο Παναθηναϊκός παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα.


Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ