Σάββατο 6 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πάνος Κασαπίδης
Πάνος Κασαπίδης
Φωτ.

Στις 9 του Μάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας Μιχάλη Αναστασάκου, διακεκριμένου επιστήμονα, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και οπαδού του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 200 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου Αχιλλέα Μπλάνα, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 50 ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα και για τα 85 χρόνια του Κόμματος.

Αρτεμη Μπλάνα

* **

Στη μνήμη του αγωνιστή Θανάση Καρλατήρα (Μαυροβουνιώτη), που ήταν ο πρώτος νεκρός στην Εύβοια, σε μάχη με Γερμανούς, στην Κακιά Σκάλα Αλιβερίου, καθώς επίσης στη μνήμη των νεκρών ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ οι οποίοι «έπεσαν» πολεμώντας στην Εύβοια, προσφέρω 40 ευρώ στη ΝΕ Εύβοιας. Και απευθύνω το μήνυμα: Η Εύβοια μπορεί και πρέπει να στείλει κομμουνιστή στη Βουλή. Οι αντιστασιακοί από το Καβοντόρο ως την Ιστιαία και οι νέοι, θα ψηφίσουν με φανατισμό το ΚΚΕ.

Χρήστος Καρατζάς (Φιλόλαος)

Εφεδρος Ανθυπολοχαγός, διοικητής του 7ου Λόχου του ΕΛΑΣ

* * *

Φωτ.

Στις 9 Μάρτη συμπληρώνονται 27 χρόνια από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή Νίκου Παπανικολάου.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Νίτσα Παπανικολάου και τα τρία μεγαλύτερα εγγόνια του, που η πρώτη ψήφος τους θα είναι για το ΚΚΕ, προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Ηλίας Κασαπίδης
Ηλίας Κασαπίδης
* * *

Στην μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, Γεωργίας Καρρά, που έφυγε από την ζωή στις 29 Φλεβάρη, η οικογένεια Καραλή, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αργυρούπολης, 30 Ευρώ.

* * *

O αγαπημένος σύντροφός μου μπαρμπα - Πάνος Παπαθανασίου από την Αρτα, ο οποίος πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας, για μας τους νεότερους υπήρξε δάσκαλος και παράδειγμα κομμουνιστή αγωνιστή.

Στη μνήμη του και στη μνήμη της αγωνίστριας Σταυρούλας Μπούνα, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω στη ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης 35 ευρώ.

Α.Τ.

* * *

Φωτ. 2

Ο Πάνος Κασαπίδης γεννήθηκε το 1920 στην Αθήνα. Φοιτητής της Νομικής στην Κατοχή και μέλος της ΟΚΝΕ, οργάνωσε πολλούς συμφοιτητές του στο ΕΑΜ. Στέλεχος του ΕΑΜ Παλαιών Σφαγείων, μετά τη Βάρκιζα, έζησε 2 χρόνια στην παρανομία. Πέρασε στα Τμήματα Πελοποννήσου του ΔΣΕ και πολέμησε με το βαθμό του Λοχαγού.

Σκοτώθηκε στις 8 Μάρτη 1949.

Ο Ηλίας Κασαπίδης, αδελφός του Πάνου, γεννήθηκε το 1926. Μέλος της ΟΚΝΕ και αυτός οργάνωσε πολλούς νέους των Παλαιών Σφαγείων στην ΕΠΟΝ. Τον Δεκέμβρη του 1943 συνεργάτης των Γερμανών τον υπέδειξε σε περίπολο της Γκεστάπο, με τη φράση «καμαράντ κομμουνίστ». Πιάστηκε και εκτελέστηκε τον Ιούλη του 1944, σε ηλικία 18 χρόνων.

Στη μνήμη των αδελφών και των γονιών μου, οι οποίοι υπέφεραν τόσες ταπεινώσεις επειδή τα παιδιά τους ήταν αγωνιστές, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Ανω Πετραλώνων.

Αχιλλέας Μπλάνας
Αχιλλέας Μπλάνας
Κατερίνα Κασαπίδου

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του πατέρα μου Παναγιώτη Μακρή από τα Γαυράκια Δομοκού, του πατριού μου Δημήτρη Καραγκούνη, της μάνας μου Χρυσούλας από το Ασημοχώρι Καρδίτσας, των αδελφών μου Κώστα Καραγκούνη, ΕΠΟΝίτη 18 χρόνων, που τον δολοφόνησαν τρομοκράτες του Σούρλα, Παναγιώτη Καραγκούνη (φωτογραφία) και της νύφης μου Τασίας Καραγκούνη, μαχήτριας του ΔΣΕ. Καθώς επίσης στη μνήμη των εξαδέλφων μου Θανάση Βάιου Τζώρα, Θοδωρή Γεωργίου Τζώρα και του συγχωριανού μου Πέτρου Αλεξιά, καθοδηγητή της Αχτίδας Λεονταρίου, ο οποίος εκτελέστηκε στα Γιάννενα το 1949, αφού βασανίστηκε αλλά άντεξε, προσφέρω 30 ευρώ για την εκλογική μάχη.

Ιουλία Βελέτζα

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Χριστόφορος Καλογερόπουλος, πέρασε 5 χρόνια στις φυλακές Κυπαρισσίας, Πύλου, Ακροναυπλίας, Καλαμάτας, αλλά και στο Μακρονήσι.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ, από τις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε.

Η σύζυγός του Διονυσία

Τα παιδιά Τάσος και Δημήτρης

* * *

Η Αλεξάνδρα Κωτσοβούλου (Σεχίδου), αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρει στην ΚΟ Φλώρινας 100 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ και την ανοικοδόμηση του Α.Α.Α.Μ.

Τασία Καραγκούνη
Τασία Καραγκούνη
* * *

Στη μνήμη της Αγγελικής Ευστρατίου η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, ο σύζυγός της Λάζαρος Ευστρατίου προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Η Ευγενία Λυμπερίου προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα στη μνήμη του συζύγου της Παναγιώτη Λυμπερίου από τη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας και του γιου της Αντώνη Παν. Λυμπερίου γιατρού (φωτογραφία).

* * *

Ο Πολύβιος και η Μαρία Γκέλη προσφέρουν, ως δεύτερη δόση, 200 ευρώ για την επιτυχία του εκλογικού αγώνα, μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας Χάρη Αρμενάκου, ο οποίος «έφυγε» πριν από ένα χρόνο από κοντά μας, προσφέρω 60 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας.

Η σύζυγος


Νίκος Παπανικολάου
Νίκος Παπανικολάου

Χριστόφορος Καλογερόπουλος
Χριστόφορος Καλογερόπουλος

Παναγιώτης Καραγκούνης
Παναγιώτης Καραγκούνης

Χάρης Αρμενάκος
Χάρης Αρμενάκος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ