Σάββατο 6 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νέες διώξεις αγροτών

Η απάντηση να δοθεί στην κάλπη με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Ακόμα και στην προεκλογική περίοδο συνεχίζεται το πογκρόμ διώξεων αγωνιστών της αγροτιάς που, μετεκλογικά, θα κληθούν να καθίσουν στο εδώλιο των αγροτοδικείων επειδή θέλησαν ν' αγωνιστούν για το δίκιο τους και το ψωμί τους.

Επί ημερών της «συμμετοχικής δημοκρατίας» του ΠΑΣΟΚ, εκατοντάδες Θεσσαλοί αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κυβερνητικό αυταρχισμό και οι διώξεις τους έρχονται να προστεθούν σ' αυτές 10.000 περίπου, αγροτών πολλών περιοχών της χώρας που συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.

Στη Λάρισα, λίγες βδομάδες μετά από τη βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ οι ελαιοπαραγωγοί της Αιγιάλειας και τις καταδίκες αγροτών της Μακεδονίας, εκατοντάδες αγρότες, καλούνται από την αστυνομία σε προανάκριση, επειδή συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις το Φλεβάρη και το Μάρτη του 2002, στα Τέμπη και στους κόμβους του Κιλελέρ και του Πλατυκάμπου. Επίσης, λίγες μέρες μετά τις εκλογές, στις 29 Μάρτη, δεκάδες Καρδιτσιώτες αγρότες θα δικαστούν για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα σ' αυτές που έγιναν το Μάρτη του 2002 στο «Δέλτα» Καρδίτσας. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από ένα μήνα, περίπου, επρόκειτο να δικαστούν και δεκάδες αγωνιστές αγρότες του Νομού Τρικάλων σε δύο δίκες, οι οποίες αναβλήθηκαν για το Δεκέμβρη του 2004.

Οι αγρότες που κατηγορούνται για «παρακώλυση των συγκοινωνιών», στην πραγματικότητα διώκονται για την αγωνιστική διεκδίκηση του δικαιώματός τους να παραμείνουν στα χωράφια τους και στα χωριά τους. Και ξεκάθαρος στόχος των διώξεων σε βάρος τους, είναι να τους τρομοκρατήσουν για να μην τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι και να μην ξαναβγούν στους δρόμους κατά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των νέων αντιαγροτικών μέτρων, που θα εφαρμοστούν στα πλαίσια της ενδιάμεσης αναθεώρησής της, είτε από το ΠΑΣΟΚ, είτε από τη ΝΔ.

Ανακοίνωση καταδίκης του αυταρχισμού της κυβέρνησης εναντίον του αγροτικού κινήματος εξέδωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Οι νέες διώξεις και η νέα αντιαγροτική λαίλαπα που έρχεται μετά τις εκλογές αναδεικνύουν περίτρανα, για μια ακόμα φορά, την επιχείρηση εξαπάτησης του αγροτικού κόσμου τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ, που καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έδωσαν μια σειρά ανέξοδων και ψεύτικων υποσχέσεων για την υφαρπαγή της αγροτικής ψήφου. Ομως, οι «μάσκες έπεσαν» και οι αγρότες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι πραγματικοί συμπαραστάτες τους και ποιοι όχι και έχουν χρέος και υποχρέωση να προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν με βάση το συμφέρον τους. Και το συμφέρον τους είναι να «μαυρίσουν» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που προετοιμάζονται για το πώς θα τους ξεπαστρέψουν από την επομένη των εκλογών, εντείνοντας την εφαρμοζόμενη πολιτική ξεκληρίσματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συνεπάγεται και κλιμάκωση του αυταρχισμού σε βάρος τους.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, πρέπει, λοιπόν, να καταδικάσουν παμψηφεί σε αποδυνάμωση το δικομματισμό και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, για να γίνουν πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί οι αγώνες τους και για ν' ανοίξει ο δρόμος της Λαϊκής Εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ