Τρίτη 9 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Διπλή επιτυχία

Η Πηγή Δεβετζή ήταν αυτή που έβαλε τη σφραγίδα της στην παρουσία της χώρας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατάφερε να στεφθεί «χάλκινη» πρωταθλήτρια στο τριπλούν, αφού στον τελικό του αγωνίσματος με καλύτερο άλμα στα 14,73 κατέλαβε την τρίτη θέση. Η άλτριά μας ήταν εξαιρετική και παρά το άσχημο ξεκίνημά της, κατάφερε να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της στη συνέχεια και να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Η Δεβετζή ξεκίνησε τον αγώνα αρκετά άσχημα, καθώς στο πρώτο της άλμα σημείωσε μόλις 14,02μ. Μετά την επιτυχία της η πρωταθλήτριά μας δήλωσε: «Είμαι συγκινημένη. Ηταν πολύ δύσκολος αγώνας και με πολύ άγχος, όπως εξελίχθηκε. Κυνήγησα το καλό άλμα και όταν έκανα το 14,73 πίστεψα στο στόχο μου. Αρχικός μου στόχος βέβαια ήταν να μπω στην εξάδα. Τελικά όλα πήγαν καλά και πιστεύω να συνεχιστεί η προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς προβλήματα και στην Αθήνα, γιατί όχι, και στο πρώτο σκαλί του βάθρου».

Υπενθυμίζεται ότι αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για τη χώρα μας, αφού στην πρεμιέρα των αγώνων ο Γιώργος Θεοδωρίδης πραγματοποιώντας μία πολύ δυνατή κούρσα, τερμάτισε τρίτος στον τελικό των 60μ με χρόνο 6.54, χαρίζοντας έτσι στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο φετινό 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Αξιοσημείωτη ήταν και η προσπάθεια της Φλώρας Ρεντούμη στα 60μ εμπόδια των γυναικών που ήταν έβδομη με χρόνο 7.94. Στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ γυναικών οι Ελευθερία Παπαδοπούλου, Χρυσούλα Γκουντενούδη, Γεωργία Κουμνάκη και Φανή Χαλκιά, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία με την 6η θέση που πήραν με 3.39.23. Το πρωί στα ημιτελικά είχαν πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ με 3.32.88.

Ρωσική κυριαρχία

Η παρουσία των γυναικών της ρωσικής αποστολής ήταν αυτή που ξεχώρισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η ρωσική ομάδα πήρε την πρωτιά στον πίνακα των μεταλλίων, συγκεντρώνοντας σε τρεις μέρες 19 στον αριθμό (8 χρυσά, 6 ασημένια, 5 χάλκινα). Την ακολούθησαν από μακριά οι ΗΠΑ με 10 μετάλλια (4 χρυσά, 5 ασημένια, 1 χάλκινο). Από εκεί και κάτω όλες οι υπόλοιπες χώρες διαφοροποιήθηκαν στις λεπτομέρειες.

Στα πρόσωπα που ξεχώρισαν είναι αναμφίβολα η Τατιάνα Λεμπέντεβα στο τριπλούν. Η Ρωσίδα άλτρια είχε πολλά κέφια το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς είδε τρεις φορές τον εαυτό της να συναντάει το παγκόσμιο ρεκόρ. Στην πρώτη της κιόλας προσπάθεια ισοφάρισε την επίδοση της Ασια Χάνσεν φτάνοντας στα 15,16μ, όμως στο αμέσως επόμενο άλμα της αποφάσισε να το βελτιώσει ακόμη περισσότερο, ανεβάζοντας τον «πήχη» στα 15,25μ. Δε φάνηκε όμως να αρκείται σε εκείνα τα δεδομένα και στο φινάλε των προσπαθειών της «εκτοξεύτηκε» στα 15 μέτρα και 36 εκατοστά. Ρεκόρ συνέχεια με την Ελενα Ισινμπάγιεβα, αυτή τη φορά στο άλμα επί κοντώ με 4,86μ. Η ρωσική ομάδα στη σκυταλοδρομία των 400μ, κατέρριψε το παλιό δικό της ρεκόρ, τερματίζοντας σε χρόνο 3.32.88. Τέλος, ο Σουηδός Κριστιάν Ολσον στο τριπλούν στέφθηκε «χρυσός» παγκόσμιος πρωταθλητής,, καθώς ισοφάρισε το ρεκόρ του αγωνίσματος φτάνοντας στα 17 μέτρα και 83 εκατοστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ