Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμορφώνουν γκρίζες ζώνες

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων σε δρόμους, συνοικίες και χώρους δουλιάς. Αρκετές τέτοιες περιπτώσεις έχει αναφέρει ο «Ριζοσπάστης». Με το πρόσχημα της ασφάλειας χώρων, προσώπων, αλλά και «εθνικών στόχων», όπως η Ολυμπιάδα, επιχειρείται το σφίξιμο του κλοιού γύρω από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες.

Καταθέτω τη δική μου μαρτυρία. Τον τελευταίο μήνα έχω υποβληθεί, είτε ως οδηγός είτε ως συνοδηγός, σε αστυνομικό έλεγχο, τρεις φορές! Την πρώτη φορά ήταν σωματικός. Οι ερωτήσεις, εκτός των άλλων, επικεντρώθηκαν στο αν είχαμε «κάτι παράνομο» - το οποίο δε βρήκαν. Τη δεύτερη, εγώ και δύο συνεπιβάτες μου υποβληθήκαμε σε έλεγχο στοιχείων, γιατί, στην πολυσύχναστη παραλιακή περιοχή της Ραφήνας όπου σταθμεύαμε, «αλβανικά στοιχεία προβαίνουν σε παράνομες πράξεις», όπως μας είπαν. Αραγε, μόνον οι ξένοι μετανάστες προβαίνουν σε παράνομες πράξεις;

Το τρίτο περιστατικό συνέβη στις 6/3/04, 10.30 μ.μ. πολύ κοντά στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στη Ραφήνα. Πρόκειται για το ωραιότερο σημείο της πόλης, βρίσκεται πάνω από το λιμάνι, με απέραντη θέα στη θάλασσα, που συγκεντρώνει καθημερινά δεκάδες πολίτες. Σταθμεύοντας σε δρόμο πολύ κοντά στο εκκλησάκι και βρισκόμενος εντός του αυτοκινήτου μου, άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά με υπέβαλαν σε έλεγχο στοιχείων και με υποχρέωσαν να φύγω από την περιοχή. Στο σημείο δεν υπήρχε κανένα απαγορευτικό και ουδέποτε είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Στις διαμαρτυρίες μου, απάντησαν πως εκτελούσαν εντολές χωρίς καμία άλλη αιτιολόγηση, και με απείλησαν με προσαγωγή αν παραμείνω.

Τέτοιοι αστυνομικοί έλεγχοι είναι πλέον καθημερινοί σε όλη τη χώρα και σίγουρα όχι τυχαίοι. Πίσω από το πρόσχημα της ασφάλειας, στόχος τους είναι η τρομοκράτηση του λαού. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία συμβάλλουν συνειδητά, στις επιδιώξεις των ΗΠΑ και της ΕΕ για την πρόληψη και καταστολή των λαϊκών αντιδράσεων που γεννά και που θα γεννήσει η αντιλαϊκή πολιτική τους. Ο λαός αποκλείεται συνεχώς από τη δημόσια Παιδεία, την Υγεία, την εργασία. Ο φυσικός πλούτος ξεπουλιέται στο κεφάλαιο. Σταδιακά διαμορφώνονται «γκρίζες ζώνες» για το λαό, όπου δε θα έχει πρόσβαση. Η απάντηση πρέπει να είναι η λαϊκή πάλη για το δυνάμωμα και την επιτυχία της οποίας παλεύει 85 χρόνια το ΚΚΕ. Γι' αυτό, γύρω από το ΚΚΕ, πρέπει να συσπειρωθεί ο λαός.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΧΟΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ