Παρασκευή 12 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κατόπιν εορτής

Το σύστημα (εμπορευματοποίηση του αθλητισμού) είναι ένοχο. Με διαχείριση και φτιασιδώματα δε γίνεται τίποτα, μόνη λύση είναι η ανατροπή του. Αυτό ουσιαστικά επιβεβαίωσε χτες ο απερχόμενος υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Λιάνης, με τα λεγόμενα του στο «Ράδιο Σπορ 98,7». Βέβαια, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έγινε εκ του ασφαλούς «επαναστάτης» αφού αποφάσισε να πει αλήθειες «κατόπιν εορτής». Ακόμα και έτσι πάντως, οι τεράστιες (προσωπικές και συλλογικές) ευθύνες των εκπροσώπων του δικομματισμού που δημιούργησαν και στηρίζουν το μοντέλο ούτε κρύβονται, ούτε «συγχωρούνται».

Ο Γ. Λιάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Το ποδόσφαιρο είναι ένας χώρος, όπου επί μία 25ετία οι κυβερνήσεις δεν έχουν πετύχει. Εξαρτάται από τη βούληση των κυβερνήσεων να βάλουν φρένο σε 2-3 πρόσωπα πολύ μεγάλα και στα οποία καμία κυβέρνηση δεν μπόρεσε να βάλει χέρι. Ο χώρος είναι λυσσαλέος. Θα πρέπει να προσδοκάμε μία κυβέρνηση, που θα έρθει σε ρήξη με αυτά τα κατεστημένα, πράγμα που δεν έχει γίνει ως τώρα (...). Ουσιαστικά εάν θελήσουν αυτές οι οικογένειες να δώσουν λύση στο πρόβλημα της βίας, θα το κάνουν σε μία ημέρα, αν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Είναι ένας ανταγωνισμός, που εκφράζεται σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής.

Τα θεσμικά κέντρα είναι εξαρτημένα. Ο Γιώργος Ορφανός μπορεί να κάνει ρήξεις, αλλά δεν είναι μόνο δικό του θέμα. Μπορεί κάλλιστα να δεχτεί ένα τηλεφώνημα και να σταματήσει εκεί. Μόνος του όσο και αν θέλει, όσο και αν προσπαθήσει, δεν μπορεί να καθαρίσει το χώρο. Εισηγήθηκα στην κυβέρνηση την κατάργηση των οργανωμένων συνδέσμων, αλλά η πρότασή μου δεν έγινε αποδεκτή. Οι θανάσιμοι ανταγωνισμοί μεταξύ των ισχυρών προσώπων, δημιουργούν επιπλοκή στο πρόβλημα του αθλητισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ