Κυριακή 14 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: Τα σχέδιά της για την περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε η «Volkswagen», η μεγαλύτερη εταιρία αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας τόνισε πως με την εφαρμογή του νέου προγράμματος εξοικονομούνται 2,2 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2005. Το 50% των περικοπών εργατικού δυναμικού αφορά εργαζόμενους στη Γερμανία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Απολύσεις ανακοινώθηκαν και από δύο ακόμη γερμανικές εταιρίες, την «Thomas Cook AG» και τη «Degussa AG». Εντονη ανησυχία επικρατεί ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι τόσο ασθενής, που μοιραία θα έχει ως συνέπεια την αύξηση της ανεργίας. Η ανεργία αυξήθηκε για δεύτερο μήνα το Φλεβάρη και ο δείκτης της, εποχιακά προσαρμοσμένος, διαμορφώθηκε στο 10,3%.

ΕΛΛΕΙΜΜΑ - ΗΠΑ: Στο επίπεδο - ρεκόρ των 43,1 δισ. δολ. ανήλθε το Γενάρη το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, έναντι 42,7 δισ. δολ. - βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων - το Δεκέμβρη. Οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος στα 42 δισ. δολ.

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤ' ΕΠΙΛΟΓΗΝ: Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου και μέλος του ΟΠΕΚ, σχεδιάζει τον περιορισμό προσφοράς πετρελαίου για τον Απρίλη σε μερικούς βασικούς πελάτες της, θέτοντας σε εφαρμογή μέρος της συμφωνίας που αποφάσισε το καρτέλ τον περασμένο Φλεβάρη, για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής από την 1η Απρίλη. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι μειώσεις εφαρμόστηκαν σε μεγάλες συγχωνευμένες εταιρίες και σε αγοραστές από την Ασία, με τη συνολική μείωση να μην υπερβαίνει τις 250.000 βαρέλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ