Κυριακή 21 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Αγωνιστική δράση στον ΣΟ Αμπελοκήπων
  • Πάνω από 130 σκακιστές και σκακίστριες διεκδικούν άνοδο στο διεθνές ΕΛΟ
  • Μετά το «Λινάρες», το παγκόσμιο ενδιαφέρον στράφηκε στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας

Ο Αλέξανδρος Κωστούρος σε στιγμιότυπο από σκακιστικούς αγώνες στον Σ.Ο. Αμπελοκήπων
Ο Αλέξανδρος Κωστούρος σε στιγμιότυπο από σκακιστικούς αγώνες στον Σ.Ο. Αμπελοκήπων
Στο δραστήριο Σκακιστικό Ομιλο Αμπελοκήπων (Μακρυνίτσης 12-14 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210 6433.584) συνεχίζονται παράλληλα τα ανοιχτά τουρνουά με διεθνή αξιολόγηση ΕΛΟ. Κάθε Πέμπτη, διεξάγεται το Ανοιχτό Τουρνουά στη μνήμη του διεθνούς Μετρ και Πρωταθλητή Ελλάδας Τριαντάφυλλου Σιαπέρα, ενώ κάθε Τετάρτη και Σάββατο το απόγευμα διεξάγεται το 51ο ανοιχτό τουρνουά. Στο 50ό Ανοιχτό Τουρνουά του ΣΟΑ, νικητής αναδείχτηκε ο Γεωργιανός ΙΜ Κετσουριάνι Βησσαρίων σε ισοβαθμία με τον Αλέξανδρο Κωστούρο. Αναλυτικά η τελική βαθμολογία σε 7 αγώνες, με τους νικητές των διαφόρων νικητών ήταν: 1-2 Κετσουριάνι, Κωστούρος από 6 βαθμούς, 3-5 Χρυσοστομίδης (1ος χωρίς διεθνές ΕΛΟ), Ποτέας και Γαλανός από 5,5 βαθ., 6-9 Γεωργακόπουλος Ν. (1ος έφηβος), Πετράκη Μαρία (1η γυναίκα), Γιρβαλάκης, Κακκανάς από 5 βαθ., 10-13 Φουρναράκος (1ος βετεράνος), Ταζάρτες, Δεληθανάσης, Θοδ. Παπαθεοδώρου από 4,5 βαθμούς κ.ά.

* Ο απόηχος του «Λινάρες 2004» βρίσκει τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Γκάρι Κασπάροβ, να χάνει μέρος από το κύρος και την παγκόσμια δημοτικότητα. Από μια άποψη, είναι λογικό και αναμενόμενο, όχι μόνο από το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου, αλλά κύρια και πρωταρχικά από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις ανά τον κόσμο του κορυφαίου Ρώσου σκακιστή...

Φυσικά, ο νέος κύκλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος είναι κοντά και ο Κασπάροβ ετοιμάζεται εντατικά. Ηδη περιμένει τους 4 πρώτους νικητές του διεθνούς τουρνουά του Ρέικιαβικ για ένα «κλειστό-Ράπιντ» τουρνουά, μαζί με τους Ανατ. Κάρποβ και Ν. Σορτ!

(ΛΕΖΑΝΤΑ)

Στιγμιότυπο από σκακιστικούς αγώνες στον ΣΟ Αμπελοκήπων. Αριστερά ο Αλέξανδρος Κωστούρος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ