Τετάρτη 24 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Επιθεώρηση» Μίλερ στην «Αθήνα 2004»

Επιθεώρηση στην έδρα του «Αθήνα 2004» πραγματοποίησε χτες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τόμας Μίλερ. Συνοδευόμενος από το διευθυντή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χοσέ Ροντρίγκεζ και δυο στελέχη της υπηρεσίας, ενημερώθηκε για θέματα αρμοδιότητάς του...

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της «Αθήνα 2004» οι «ξένοι ειδικοί έγιναν δεκτοί από τη Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη», ενώ συναντήθηκαν και με το διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Σπανουδάκη. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Τ. Μίλερ ως... ειδικός είπε πως «δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό - είναι μέρος της δουλιάς μου - ερχόμαστε συχνά εδώ και συζητάμε για θέματα της συνεργασίας μας». Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία του έργου της ολυμπιακής ασφάλειας, η οποία - σύμφωνα με εκτιμήσεις - αναμένεται να κοστίσει 900 εκατομμύρια ευρώ. Στα πλαίσιά της, τμήματα της Αττικής και των ολυμπιακών πόλεων θα στρατιωτικοποιηθούν, προκειμένου αθλητές και θεατές να πάρουν μέρος, κάτω από τις κάννες των όπλων των αρχών ασφαλείας, στο μεγάλο εμπορικό γεγονός της Ολυμπιάδας.

Ερωτώμενος αν φοβάται για την ασφάλεια των Αμερικανών αθλητών απάντησε χωρίς... φόβο: «Εγώ δε χρησιμοποιώ τέτοιες λέξεις. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να πάψουμε να χρησιμοποιούμε λέξεις συναισθηματικά φορτισμένες, όπως φοβισμένος. Η σημαντικότερη λέξη που χρησιμοποιώ όταν κάνω τη δουλιά μου είναι "στόχος". Ας προσηλώσουμε το βλέμμα μας στο στόχο, ας εστιάσουμε το βλέμμα μας στο στόχο, ας εστιάσουμε εκεί την προσοχή μας και θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Πριν την «επιθεώρηση», είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση της Γ. Αγγελοπούλου με τον υπουργό και υφυπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Παρόντες ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΕΟΑ Γ. Σπανουδάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Μ. Σίμιτσεκ. Αναφερόμενος στο θέμα της ολυμπιακής ασφάλειας ο Γ. Βουλγαράκης, ανέφερε ότι «στο κομμάτι αυτό τα πράγματα πάνε πάρα πολύ γρήγορα και πάρα πολύ καλά».

Χτες ολοκληρώθηκε η άσκηση «Ασπίς του Ηρακλέους», στην οποία συμμετείχαν πάνω από 400 Αμερικανοί στρατιωτικοί των ειδικών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ