Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο σοσιαλισμός φοβίζει τους καπιταλιστές

14 χρόνια από τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και οι τραγικές συνέπειες από αυτήν γίνονται όλο και πιο αισθητές όχι μόνο στους λαούς των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Εδώ και 14 χρόνια οι ιμπεριαλιστές, Eυρωπαίοι και Aμερικανοί, έχουν αποθρασυνθεί πλήρως, επεμβαίνουν σε όποια χώρα επιλέγουν, ανεβάζοντας και κατεβάζοντας κυβερνήσεις που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Είναι φανερό ότι ο ιμπεριαλισμός έχει φτάσει στο στάδιο της αποσύνθεσης και προσπαθεί να διατηρηθεί ζωντανός όσο μπορεί περισσότερο. Ηδη τα μέτρα που παίρνονται δήθεν κατά της τρομοκρατίας έχουν σαν κύριο στόχο τα λαϊκά κινήματα που αφυπνίζουν και ριζοσπαστικοποιούν το λαό για να αγωνιστεί να αποκτήσει αυτά που του ανήκουν.

Αυτό γίνεται στην Κολομβία όπου οι ΗΠΑ στηρίζουν τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον του επαναστατικού λαϊκού στρατού των FARC. Αυτό γίνεται και στην Κούβα όπου στηρίζουν κάθε κατακάθι της κουβανικής κοινωνίας με σκοπό να πολεμήσουν το σοσιαλισμό «από μέσα» και να την «εκδημοκρατικοποιήσουν» (να την εκπορνεύσουν είναι το σωστό).

Ολα αυτά έρχεται να τα συμπληρώσει και ένα περιστατικό που διαδραματίστηκε στη Ρωσία στις 7 του Νοέμβρη ενόσω διεξάγονταν οι εορτασμοί των 86 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση. Ενας Ρώσος υποψήφιος βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέβηκε μαζί με τη βοήθεια των εργαζομένων στην οροφή της Ρωσικής Δούμας και αντικατέστησε τη σημερινή σημαία της Ρωσίας με τη σημαία της Σοβιετικής Ενωσης. Αφού κυμάτιζε για περίπου 40 λεπτά η σημαία της πρώην ΕΣΣΔ στην οροφή της ρωσικής Βουλής, οι άντρες της αστυνομίας συνέλαβαν το Ρώσο κομμουνιστή και τον χτύπησαν άγρια για το «έγκλημα» που είχε διαπράξει. Χωρίς να τους φτάνει αυτό οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν ότι ο νεαρός κομμουνιστής πρέπει να περάσει από ψυχιατρική εξέταση διότι ύψωσε την κόκκινη σημαία!

Είναι πασιφανές ότι με αυτήν τους την απόφαση θέλουν να σπιλώσουν τους κομμουνιστές και την προσφορά τους. Θέλουν να μας πούνε ότι είναι τρελός όποιος αγωνίζεται για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο με κοινωνικοποιημένα τα βασικά μέσα παραγωγής. Αν και έχουν ξεπεράσει κάθε όριο με αυτήν τους την απόφαση δε θα καταφέρουν τίποτα από αυτά που σκοπεύουν γιατί ποιοι είναι και τι προσέφεραν οι κομμουνιστές το γνωρίζει ο λαός και καμιά απόφαση δε θα τους σπιλώσει στα μάτια του.

Τελειώνοντας θα υπενθυμίσω ότι οι νόμοι που διέπουν την κοινωνική εξέλιξη είναι νομοτελειακοί και αντικειμενικοί και παρά τα ζιγκ ζαγκ και τις προσωρινές υποχωρήσεις θα πάρουν την πορεία τους και θα επιβεβαιώσουν ότι ο καπιταλισμός δεν είναι το τελευταίο επίτευγμα της ανθρωπότητας, γιατί είναι σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση, στην καταπίεση και στην κοινωνική ανισότητα και αδικία. Θέλουν δε θέλουν, νομοτελειακά θα έρθει ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός.

Συντροφικά

ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Κύπρος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ