Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ηλίας Λύτρας
Ηλίας Λύτρας
Φωτ.

Σήμερα, 3 Απρίλη, συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού Μωυσή Μιχαηλίδη από τη Νότια Πέλλας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα του Χαρίκλεια

Τα παιδιά του Δήμος και Ζωίτσα

Η εγγονούλα Μαρία

* * *

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα και παππού Μανώλη Χαμεζενάκη, αγωνιστή και μέλους του ΚΚΕ, που «έφυγε» απο κοντά μας στις 8 Μάρτη του 2004, προσφέρουμε το ποσόν των 600 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιεράπετρας.

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ Μενέλαου Μπαράκου από το Μοναστήρι Φωκίδας. Ως δάσκαλος στο επάγγελμα, άφησε πλούσιο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο, όπου και αν υπηρέτησε. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βύρωνα για πολλά χρόνια.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Νίκη, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε αταλάντευτα.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσάς μας Μαρθούλας Ξανθοπούλου - Αντωνίου, η οποία «έφυγε» στις 15 Μάρτη 2004, προσφέρουμε 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Βύρωνα.

Αλεξάνδρα Μακρή
Αλεξάνδρα Μακρή
Βάσω Λαγουσάκου, Αφροδίτη Κατσίκη

* * *

Ο Γιάννης Καλαϊτζίδης ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, μαχητής του ΔΣΕ και μέλος της θρυλικής ΟΕΝΟ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία και έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού, ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Ναυτεργατών Πειραιά.

Γιώργος Ζάβολας

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της Αλεξάνδρας Μακρή μαχήτριας του ΔΣΕ, που «έφυγε» στις 7 Απρίλη 1999, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου.

Η εξαδέλφη της Μαρία Μακρή

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 55 χρόνια από τον Απρίλη του 1948 που ο πατέρας μας Ηλίας Λύτρας από το Σερνικάκι Φωκίδας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ στα Τμήματα του Διαμαντή, πιάστηκε αιχμάλωτος βαριά τραυματισμένος, στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Γκιώνα, από Τμήμα του κυβερνητικού στρατού. Τον βασάνισαν απάνθρωπα και τον δολοφόνησαν, γιατί, παρά τα 58 χρόνια του ήταν μαχητής του ΔΣΕ, όπως και τα παιδιά του Νίκος, Γιάννης και Βαγγελιώ.

Το ήθος, η λεβεντιά και η παλικαριά του είναι πλούσια παρακαταθήκη για μας.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου», 40 ευρώ στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η κόρη του Βαγγελιώ Λύτρα



Μάρθα Αντωνίου
Μάρθα Αντωνίου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ