Σάββατο 17 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνελήφθη 26χρονος με εμπρηστικό μηχανισμό

Διέφυγε ένας συνεργός του

Την πιθανότητα ο 26χρονος που συνελήφθη χτες τα ξημερώματα ενώ επιχειρούσε να τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, να σχετίζεται με τις πάνω από 60 επιθέσεις με γκαζάκια που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από τον περασμένο Ιούνη, δηλαδή από τη Σύνοδο Κορυφής μέχρι και χτες, εξετάζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης χτες το απόγευμα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Τζέκης, ανέφερε ότι έχουν ήδη γίνει έρευνες σε τρία διαμερίσματα και κατασχέθηκαν έγγραφα καθώς και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ο οποίος έχει σταλεί στην Εγκληματολογική Υπηρεσία. Παράλληλα, ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κλιμάκιο της οποίας αναμένεται να συμμετάσχει στις έρευνες.

Ο 26χρονος συνελήφθη στη 1.10 χτες τα ξημερώματα, την ώρα που επιχειρούσε μαζί με ένα άλλο άτομο, να τοποθετήσει γκαζάκια κάτω από αυτοκίνητο ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό 28ης Οκτωβρίου 95. Τέσσερις αστυνομικοί που είχαν στήσει ενέδρα σε διπλανή νεοανεγειρόμενη οικοδομή καθώς αυτοκίνητα «σεκιούριτι» έχουν αποτελέσει στόχο παρόμοιων επιθέσεων, τελικά κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν, ενώ ο άλλος διέφυγε. Αφησε όμως στο σημείο το σακίδιό του που περιείχε γκαζάκια και άλλο εμπρηστικό υλικό, καθώς και το καπέλο του.

Ο Κ. Τζέκης ανέφερε επίσης πως αστυνομικοί είχαν προσεγγίσει τους δράστες άλλες δύο φορές αλλά δεν κατάφεραν να τους συλλάβουν. Αφησε να εννοηθεί ότι γνωρίζουν την ταυτότητα του ατόμου που διέφυγε ενώ εκτιμούν ότι εμπλέκεται και μία γυναίκα η οποία είχε συλληφθεί στα επεισόδια κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στη Σύνοδο Κορυφής.

Σήμερα ο 26χρονος - που όπως είπε ο Κ. Τζέκης, κατά δήλωσή του ανήκει στο χώρο των αναρχικών - αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ