Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Δημόσια λουτρά και ... άγγελοι

Την κινέζικη βραβευμένη οικογενειακή δραματική κωμωδία «Δημόσια λουτρά», του Ζανγκ Γιανγκ, θα μεταδώσει απόψε η ΕΤ-3, στις 22.00. Ο Ντα Μινγκ πληροφορείται ότι ο τυφλός γέρος πατέρας του έχει πεθάνει και επιστρέφει στο Πεκίνο. Ο πατέρας του όμως ζει και εργάζεται στα δημόσια λουτρά. Μαγεμένος από την ατμόσφαιρα των λουτρών ο Ντα Μινγκ αποφασίζει να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι στην οικογένειά του. Η φροντίδα όμως του άρρωστου αδελφού του αλλά και ο εκσυγχρονισμός, που έχει μετατρέψει τον πανάρχαιο θεσμό των λουτρών σε μέσο διασκέδασης για αργόσχολους, φέρνουν το νεαρό αντιμέτωπο με ένα μεγάλο δίλημμα. Εκπληκτική πολιτική αλληγορία, δίκαια βραβευμένη, που καταγράφει με πικρό χιούμορ την αλλοίωση των χαρακτηριστικών και των αξιών της Κίνας από την εισβολή του δυτικού τρόπου ζωής. Πρωταγωνιστούν: Ζου Ξιου, Γιανγκ Γου, Ντου Πενγκ.

Απ' το «Star» θα προβληθεί το θρίλερ «Δαιμονισμένος άγγελος» που σκηνοθετεί ο Αλαν Πάρκερ. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Χάρι Εϊντζελ προσλαμβάνεται από τον αινιγματικό Λούις Σάιφερ για να ανακαλύψει τον Τζόνι Φέιβοριτ, τραγουδιστή της ποπ, που χρωστά στον τελευταίο χρήματα. Ομως, από την αρχή της έρευνας, οι άνθρωποι που προσεγγίζει για πληροφορίες βρίσκονται λίγο αργότερα φρικτά δολοφονημένοι και με τελετουργικό τρόπο. Η αναζήτησή του για τον Τζόνι Φέιβοριτ θα τον βυθίσει από το σκοτεινό κόσμο του Χάρλεμ στους βάλτους της Νέας Ορλεάνης μέχρι την αποκάλυψη ενός τρομακτικού μυστικού. Πρωταγωνιστεί ο εκπληκτικός Ρόμπερτ Ντε Νίρο καθώς και ο Μίκι Ρουρκ. Μαζί τους συμπρωταγωνιστούν η Λίζα Μπονέ και η Σαρλότ Ράμπλινγκ («Star», 00.15).

«Κλειστή στροφή» είναι ο τίτλος της ελληνικής ταινίας που σκηνοθέτησε ο Νίκος Γραμματικός και η οποία απέσπασε δύο κρατικά βραβεία και δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1991. Ο Μηνάς Χατζησάββας υποδύεται ένα κλεφτρόνι αυτοκινήτων που εγκαταλείπει τους δύο φίλους του και ακολουθεί μια μυστηριώδη γυναίκα. Η γυναίκα θα τον μπλέξει στα δικά της δίχτυα και θα αποδειχθεί μοιραία για τη ζωή του. Μια ενδιαφέρουσα ταινία γύρω από τη μοναξιά και τα παιχνίδια της μοίρας. Πρωταγωνιστούν, επίσης, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου και ο Γιώργος Νινιός (ΕΤ-1, 24.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ