Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κατέρρευσε σοβάς σε δημοτικό σχολείο

Το ζήτημα της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, μετά την κατάρρευση σοβά σε δύο αίθουσες διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου Νίκης του Δήμου Αρμενίου Λάρισας. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα καθώς ο σοβάς κατέρρευσε τη Μεγάλη Παρασκευή, αφού είχε «φουσκώσει» από το νερό της βροχής που περνούσε από ρωγμή που υπήρχε στη στέγη. Οι μικροί μαθητές κάνουν μάθημα στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής μέχρι την ολοκλήρωση των επισκευών, ενώ το υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε ελέγχους σε όλα τα σχολικά κτίρια.

Το περιστατικό της κατάρρευσης του σοβά στο σχολείο της Νίκης δεν είναι, βεβαίως, το μοναδικό, καθώς ανάλογα έχουν σημειωθεί κατά καιρούς σε πολλά άλλα σχολεία της χώρας. Υπεύθυνη είναι η πολιτική της υποχρηματοδότησης της παιδείας, που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες σχολεία να στεγάζονται σε παλιά και ακατάλληλα κτίρια, χωρίς να γίνονται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο όπου έπεσε ο σοβάς, βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή, καθώς υπάρχει ρήγμα και αυτό αποτελεί ακόμα έναν πρόσθετο λόγο για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας των μαθητών.

Στο μεταξύ, την πραγματοποίηση ελέγχου της στατικής επάρκειας και ασφάλειας όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών κτιρίων από τον ΟΣΚ εξήγγειλε χτες ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός, μετά από σύσκεψη με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Α. Νάκο και τον πρόεδρο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ ΑΕ) Π. Παταριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ