Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Μακριά από την ουσία

«Παιχνίδια» συμφερόντων, κινήσεις τακτικής, έντονο παρασκήνιο, λεπτές και εύθραυστες ισορροπίες, θολό τοπίο και ευχολόγια. Αυτό είναι το σκηνικό που υπάρχει, ενώ η ΑΕΚ είναι στην... εντατική με μηχανική υποστήριξη. Οι μεγαλομέτοχοι ΕΝΙΚ και ΝΕΤΜΕΝΤ, παρά το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν την ομάδα (ως συνεχιστές των προκατόχων τους), εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με βάση τα δικά τους συμφέροντα. Ετσι, σύμφωνα με τον Ντέμη Νικολαΐδη, που ως αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος ενδιαφερόμενος αγοραστής, εξετάζουν θετικά την πρότασή του αλλά θα τη μελετήσουν να δουν αν τους συμφέρει. Πάντως εκτιμά ότι «είναι πιο κοντά από ποτέ».

Η συνέντευξή του χαρακτηρίστηκε από το έντονο συναίσθημα και την αγωνία για το (αν θα υπάρξει) αύριο. «Χρόνος δεν υπάρχει. Η ομάδα είτε θα προχωρήσει είτε σε 1-2 βδομάδες θα πτωχεύσει» είπε. Δεν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τα πλάνα του. Πάντως και με αυτά που είπε, αρκετοί έχουν σημαντικές αμφιβολίες για το αν μπορούν να υλοποιηθούν οι στόχοι του, αφού είναι έντονο το υποθετικό στοιχείο. Π.χ., το περιβόητο άρθρο 44 (απόρησε γιατί δεν έχει ακόμα γίνει αίτηση υπαγωγής...), που παρουσιάζεται ως πανάκεια. Για να λειτουργήσει ως τέτοιο πρέπει η μείωση χρεών να είναι τουλάχιστον 90%. Το ποσοστό όμως θα το ορίσει ο δικαστής, άρα δεν υπάρχει κάτι απτό. Επίσης, αποκάλυψε ότι ως τον Ιούνη πρέπει να πληρωθούν 11 εκατ. ευρώ. Εχει περίπου 5, όσο για τα υπόλοιπα «θα κάνουμε το παν να τα βρούμε».

Σύμφωνα με το Νικολαΐδη, τα χρέη που του παρουσίαζαν ήταν 7,8 εκατ. ευρώ, ενώ αυτός τα βρήκε περίπου 18!... Ομως «αυτή τη στιγμή δεν είναι στο μυαλό μου ο εισαγγελέας. Θα με απασχολήσει εάν πτωχεύσει η ΑΕΚ». Στο εγχείρημά του καθοριστική σημασία θα έχει η συναίνεση της ΝΕΤΜΕΝΤ για νέο συμβόλαιο, το οποίο θα γίνει εχέγγυο ώστε να παρθεί δάνειο. Ξεκαθάρισε ότι δε θα δεχτεί πολιτική ρύθμιση, «θα αντιδράσω αν γίνει η ΑΕΚ κρατικοδίαιτη», εκτός αν είναι συνολική για τις ΠΑΕ και ότι θα προσπαθήσει να πάρει την ομάδα «ακόμα και εάν πτωχεύσει και υποβιβαστεί στη Δ' Εθνική».

Η ουσία πάντως έτσι ή αλλιώς δεν αλλάζει. Σε ρόλο ανήμπορου θύματος που απλώς περιμένει το τέλος, με τους υπαίτιους να ασελγούν ατιμώρητοι πάνω του, παραμένει η ΑΕΚ. Το κράτος και οι μηχανισμοί ελέγχου, εξακολουθούν να «στρουθοκαμηλίζουν», γιατί γνωρίζουν πως κάθε εμπλοκή τους θα οδηγήσει σε επικίνδυνες (για το ίδιο το σύστημα) αποκαλύψεις.

  • Εντονα συναισθηματικός παρουσιάστηκε και ο Ντουμιτρέσκου. «Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ ακόμα και αν οι εξελίξεις μάς φέρουν σε άλλη κατηγορία. Δεν μπορώ να προδώσω τους παίκτες μου, τον κόσμο και την ιστορία της ομάδας. Εχω αισθανθεί πολύ όμορφα συναισθήματα σε αυτό το διάστημα της παραμονής μου» δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν είναι πρόβλημα τα λεφτά και το πότε θα πληρωθώ, μπορώ να κάνω υπομονή. Αυτό που θέλω είναι να προσφέρω έργο στην ΑΕΚ και να χτίσω μια πολύ καλή ομάδα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ