Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Σοβαρότατο το κτιριακό πρόβλημα

Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ

Ερώτηση στη Βουλή για το σοβαρότατο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Λ. Κανέλλη, Γ. Χουρμουζιάδης και Α. Σκυλλάκος. Απευθυνόμενοι στους υπουργούς Παιδείας, Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ οι βουλευτές του ΚΚΕ εξηγούν ότι «το ίδρυμα με τις σημερινές κτιριακές εγκαταστάσεις αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του και της περαιτέρω ανάπτυξής του».

«Ο οικοδομήσιμος χώρος στο υπάρχον οικόπεδο», σημειώνουν οι βουλευτές στο κείμενο της Ερώτησης «έχει ήδη καλυφθεί και ο συντελεστής δόμησης δεν επιτρέπει την ανέγερση άλλων κτιρίων. Επίσης, η προοπτική να αποκτήσει η Σχολή όμορο χώρο είναι αδύνατη, αφού τα διπλανά οικόπεδα είναι ήδη καταχωρημένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ ως προς τη χρήση τους.

Η μοναδική εφικτή λύση, στο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, είναι να παραχωρηθεί στη Σχολή το προς το νότο όμορο οικόπεδο, στο οποίο βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο Τσαούσογλου και το οποίο έχει καταχωρηθεί στο υπουργείο Πολιτισμού για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του υπουργείου».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς εάν η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει λύση στο κτιριακό πρόβλημα της ΑΣΚΤ, παραχωρώντας της το όμορο οικόπεδο του υπουργείου Πολιτισμού.

Μάλιστα, προχτές ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης «Απόφοιτοι 2002-2003» της ΑΣΚΤ και του εξέθεσαν το πρόβλημα τόσο οι πρυτανικές αρχές όσο και οι φοιτητές. Ο υφυπουργός αρκέστηκε σε αόριστες υποσχέσεις περί αντιμετώπισης του θέματος, μετά από «διάλογο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ