Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αλλάζει το σκηνικό

Νέα δεδομένα στις μεταγραφές παικτών δημιουργεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που ουσιαστικά καταργεί τις μεταγραφικές περίοδος που υπάρχουν μέχρι σήμερα και δίνει το δικαίωμα στις ομάδες να πραγματοποιούν όπως θέλουν αλλαγές παικτών. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι παράνομες οι αποφάσεις των διεθνών ομοσπονδιών ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ που ορίζουν συγκεκριμένες περιόδους για μετακινήσεις παικτών.

Αυτή ήταν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που πλέον δημιουργεί νέο σκηνικό στον ευρωπαϊκό αθλητισμό. Δέχτηκε, όμως, πως μπορεί να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις. Το θέμα εξετάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά από προσφυγή του βελγικού συλλόγου μπάσκετ Μπέλγκακομ, ο οποίος είχε χάσει σε αγώνα πλέι οφ πρωταθλήματος από την Κάστορς. Η Μπέλγκακομ υποστήριξε πως η αντίπαλος ομάδα είχε χρησιμοποιήσει παράνομα έναν Φιλανδό παίκτη, που είχε αποκτηθεί μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και χωρίς να έχει τη σχετική άδεια της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA).

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στο θέμα της εργασίας, αλλά δέχτηκε πως είναι δυνατό να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί από τις αθλητικές ομοσπονδίες. Για το θέμα της Μπέλγκακομ... πέταξε το μπαλάκι στη βελγική Δικαιοσύνη. Το σίγουρο είναι ότι βαδίζουμε σε σημαντικές αλλαγές στον ευρωπαϊκό αθλητικό χάρτη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ