Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Συνέχεια για... οκτώ

Συνήθως τους δυο «αιώνιους» Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό τους βλέπαμε να τα λένε αργά στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1. Κάπου στα τέλη αυτού του μήνα δηλαδή όταν κρινόταν είτε ο τίτλος του πρωταθλήματος ή έστω η πρόκριση στον τελικό. Αυτή τη χρονιά τα πράγματα είναι διαφορετικά. «Πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» θα τα πουν ιδιαίτερα νωρίς. Μόλις στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Και μάλιστα σε κάτι που δεν είναι και συνηθισμένο. Σε μονομαχία του πρώτου με τον όγδοο. Μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου με τη διεξαγωγή της 25ης αγωνιστικής το Σαββατοκύριακο τα ψέματα τελείωσαν και πλέον από μεθαύριο Τετάρτη μπαίνουμε στην τελική ευθεία αφού αρχίζουν τα πλέι οφ. Στην τελική κατάταξη όσον αφορά την κορυφή τα πράγματα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα με τον Παναθηναϊκό να κατακτάει πιο εύκολα την πρώτη θέση. Το «τριφύλλι» στο πρόγευμα της επερχόμενης κόντρα του με τον Ολυμπιακό επικράτησε των Πειραιωτών με 57-55 στο Κορυδαλλό. Παράλληλα το Μαρούσι έχασε και την τελευταία αγωνιστική από τον Ιωνικό ΝΦ με 85-70 με τους τελευταίους να εξασφαλίζουν έστω και την ύστατη ώρα την παραμονή τους στην κατηγορία. Αντίθετα Ηράκλειο και Ηλυσιακός δεν τα κατάφεραν αφού ηττήθηκαν από τον Αρη με 83-72 και από το Περιστέρι με 102-76 αντίστοιχα. Την τέταρτη θέση της βαθμολογίας κράτησε ο Ηρακλής που επικράτησε του Μακεδονικού με 89-64 όπως και την έκτη θέση η ΑΕΚ που νίκησε τον Απόλλωνα Πάτρας με 85-81. Τέλος, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από τη Ν. Σμύρνη (88-72 τον Πανιώνιο).

Η τελική βαθμολογία: Παναθηναϊκός 48, Μαρούσι 47, Αρης 43, Ηρακλής 42, ΠΑΟΚ 41, ΑΕΚ 40, Περιστέρι 39, Ολυμπιακός 39, Μακεδονικός 37, Πανιώνιος 37, Απόλλων Π. 35, Ιωνικός ΝΦ 33, Ηράκλειο 33, Ηλυσιακός 32.

Τα ζευγάρια των πλέι οφ είναι: ΘΕΣΕΙΣ 1-8. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, Μαρούσι-Περιστέρι, Αρης-ΑΕΚ. Ηρακλής-ΠΑΟΚ. Προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει 2 νίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ