Σάββατο 15 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΙΤΑ
Απλήρωτοι εργαζόμενοι και τοματοπαραγωγοί

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΕΛΙΤΑ (πρώην ΑΔΕΛΚΑΝ) στον Αλμυρό Μαγνησίας και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων, ύστερα από τη λήξη της απεργίας διαρκείας που είχαν ξεκινήσει πριν από δύο μήνες. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων 6 μηνών και των επιδομάτων αδείας 1998 και 1999, το ποσό των οποίων ανέρχεται στα 350 εκατομμύρια δραχμές. Αποφάσεις για τις νέες κινητοποιήσεις τους αναμένεται να λάβουν τις επόμενες μέρες, στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν.

Σε τραγική κατάσταση εξακολουθούν να βρίσκονται και οι τοματοπαραγωγοί της περιοχής, καθώς δεν έχουν πάρει ακόμα δραχμή για τα προϊόντα που πούλησαν εδώ και ένα χρόνο στην ΕΛΙΤΑ.

Να σημειωθεί ότι το σωματείο των εργαζομένων και η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού υπέγραψαν συμφωνία με τη διοίκηση της ΕΛΙΤΑ, η οποία προβλέπει την πώληση προϊόντων αξίας 180 εκατομμυρίων δραχμών σε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία, και την καταβολή των εισπραχθέντων στους εργαζόμενους και στους τοματοπαραγωγούς, ποσό που βέβαια δεν πρόκειται να λύσει τα οικονομικά προβλήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ