Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Δικαίωμα στην εργασία

Τις προσπάθειες της εργοδοσίας των ΜΜΕ να αυξήσουν τα κέρδη τους μειώνοντας τη δαπάνη για την εργασία, είτε με την εντατικοποίηση αυτής είτε με τη μείωση των θέσεων εργασίας, καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ). Οπως επισημαίνουν στην κοινή τους ανακοίνωση, τελευταία έχουν πυκνώσει οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες συντάκτες, ιδίως σε αποστολές, υποχρεώνονται να παίζουν το ρόλο του εικονολήπτη και του ηχολήπτη αλλά και τεχνικοί να υποκαθιστούν κατόπιν εντολής, τους δημοσιογράφους σπεύδοντας να καλύψουν γεγονότα μόνοι τους.

«Υποχρέωση όλων των συντακτών αλλά και των τεχνικών είναι η απασχόληση στα καθήκοντά τους, δηλαδή στη συγκέντρωση και διαμόρφωση της δημοσιογραφικής ύλης οι πρώτοι και την ηλεκτρονική αποτύπωσή τους οι δεύτεροι», τονίζουν στην ανακοίνωση. Δηλώνουν μάλιστα κατηγορηματικά ότι δε θα παραμείνουν αδρανείς μπροστά σε τέτοιου είδους απαράδεκτες αντεργατικές συμπεριφορές, οι οποίες πλήττουν και την προστασία της προσωπικότητας του εργαζομένου.

«Το δικαίωμα στην εργασία και στην προστασία της προσωπικότητας είναι αναφαίρετο και χρήζει περιφρουρήσεως από όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ», σημειώνουν. Οπως επισημαίνουν, τα ΔΣ των Ενώσεων θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη τέτοιων πρακτικών, που θυσιάζουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα στο βωμό της αύξησης των κερδών της εργοδοσίας. Καλούν δε, τα μέλη τους να περιφρουρήσουν το δικαίωμα στην εργασία, να τηρούν αυστηρά τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και να μην επιτρέψουν τη συνέχιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ