Πέμπτη 6 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απόφαση στα μέτρα του Μπόμπολα

Η «αδέσμευτη» δικαιοσύνη έκρινε νόμιμες τις απολύσεις συνδικαλιστών λιθογράφων

Στο πλευρό της εργοδοσίας, εκπροσωπώντας τα συμφέροντά της τάχθηκε για μια ακόμα φορά η κατά τ' άλλα «αδέσμευτη» δικαιοσύνη. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα με τις δύο πρόσφατες αποφάσεις δικαστηρίου, που έκριναν ότι δικαιολογημένα ο μεγαλοεκδότης Μπόμπολας απέλυσε δύο συνδικαλιστές, μέλη της Ενωσης Λιθογράφων. Υιοθετώντας τη λογική και τα επιχειρήματα της εργοδοσίας, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Θωμάς Ντούλας, γενικός γραμματέας της Ενωσης Λιθογράφων και ο Νίκος Οικονόμου αναπληρωτής γραμματέας έχουν άδικο που ζητάνε την επαναπρόσληψή τους και μάλιστα τους επιδίκασε τα ποσά των 1.050 και 950 ευρώ αντίστοιχα για τα δικαστικά έξοδα!

Οι παράνομες - αντισυνδικαλιστικές απολύσεις έγιναν χωρίς την παραπομπή στην επιτροπή του άρθρου 15 του νόμου 1284/1982, με την αιτιολογία ότι το τμήμα της εκτύπωσης της εταιρίας «ΠΗΓΑΣΟΣ» όπου εργαζόταν έκλεισε. Στην ουσία όμως το τμήμα της εκτύπωσης της εταιρίας μεταφέρθηκε στην καινούρια εταιρία με την επωνυμία «IRIS», που έφτιαξαν Μπόμπολας και Λαμπράκης και στην οποία απασχολούνται σήμερα πολλοί πρώην εργαζόμενοι χωρίς να απολυθούν αλλά με διαδοχή.

«Η δικαιοσύνη μας λένε ότι είναι τυφλή και αδέκαστη. Ομως για ακόμη μία φορά αποδείχτηκε ότι όταν πρόκειται για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης αυτό δεν ισχύει» σημειώνει η Ενωση Λιθογράφων σε ανακοίνωσή της μετά την απόφαση.

«Ο "κακός" συνδικαλιστής, σημειώνει, δε χωρούσε, δεν έχει οικογένεια, δεν έχει ανάγκη για δουλιά. Αυτό μας λένε και αυτό πράττουν. Θα έπρεπε να ντρέπονται έτσι όπως εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Ας είναι όμως σίγουροι ότι όλα αυτά δε θα μείνουν αναπάντητα».

Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο Θ. Ντούλας σημείωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του «ΠΗΓΑΣΟΥ», αφού υποστηρίζει ό,τι ακριβώς λέει και η εργοδοσία. Είναι μια απαράδεκτη απόφαση, που έρχεται να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τα σχέδια της εργοδοσίας, που καιρό πριν προσπαθούσε να μας απολύσει, με στόχο να ξεμπερδέψει με το σωματείο και τη δράση του στο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ