Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που μας άφησε ο σύζυγος, πατέρας και παππούς Παναγιώτης Δημ. Σταυρόπουλος, σε ηλικία 88 χρόνων. Γεννήθηκε στην Αυλώνα Τριφυλίας Μεσσηνίας το 1915 και πέθανε στις 13 Μαΐου του 2003.

Στις 9 Μαΐου στην Ελαία Τριφυλίας Μεσσηνίας γίνεται το ετήσιο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης (ΕΛΑΣ) και μαχητή του ΔΣΕ Παναγιώτη Δημ. Σταυρόπουλου.

Ο καλοσυνάτος και αξιαγάπητος «Κρούτσεφ», πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, κράτησε αγωνιστική στάση ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Σταυροπούλου Κυριακή, τα παιδιά του Βάσω - Δημήτρης, τα εγγόνια του, προσφέρουν στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

***

Φωτο

Στις 25.4.04 χάσαμε τον Παναγιώτη Μαυρίδη, αντάρτη στο πλευρό του Αρη Βελουχιώτη, Μακρονησιώτη για 4 χρόνια, συνεπή αγωνιστή και φίλο του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη». Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πετραλώνων.

Η οικογένειά του

***

Φωτο

Στις 4 Απρίλη 2004 έκλεισε ο βιολογικός κύκλος της ζωής του αντιστασιακού αγωνιστή Νικόλαου Πασπάτη, μέλους του ΚΚΕ και προέδρου του παραρτήματος Τρίπολης της ΠΕΑΕΑ.

Ο Ν. Πασπάτης γεννήθηκε το 1915 στα Αγιοργήτικα Μαντίνειας από γονείς αγρότες. Ο ίδιος σαν αγρότης - συνεταιριστής διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του συνεταιρισμού καθώς και μέλος της διοίκησης της ΕΓΣ Αρκαδίας. Πρωτοστάτησε για τη δημιουργία του πρότυπου συνεταιρισμού αμπελώνα στο χωριό του.

Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και είχε την τύχη χιλιάδων αγωνιστών μετά τη Βάρκιζα, στα ξερονήσια και τις φυλακές. Επί σειρά πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, πρωτοστάτησε για τη δημιουργία μνημείων της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ σε όλη την Αρκαδία.

Πάντα υπέρμαχος και υπερασπιστής της Μ-Λ φιλοσοφίας και των ιδανικών της Εθνικής Αντίστασης από τους λογής-λογής κιοτήδες του λαϊκού κινήματος. Σαν μέλος της επιτροπής αναγνώρισης των αντιστασιακών, υπήρξε ανιδιοτελής και άκαμπτος φρουρός καθαρότητας της αναγνώρισης των αντιστασιακών.

Ο σ. Ν. Πασπάτης στη μεγάλη κρίση του Κόμματος 1989-'91 στάθηκε σταθερά με το Κόμμα υπερασπίζοντας τον κομμουνιστικό χαρακτήρα του. Την κηδεία του παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μέλη της ΕΠ Πελοποννήσου - Νήσων, της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, αντιστασιακοί, ο νομάρχης Αρκαδίας, και πολλοί ακόμη, και πολιτικοί αντίπαλοι, δείχνοντας το σεβασμό τους στο πρόσωπο του θανόντα. Αποχαιρέτησαν, εκτός της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ και ο δήμαρχος Κορυθίου.

Στις 15 Μάη και ώρα 9 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου των Αγιωργήτικων θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο για τα σαράντα από το θάνατό του.

Στη μνήμη του η σύζυγός του, τα παιδιά του, τα εγγόνια και συγγενείς του προσφέρουν 200 ευρώ στη ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα των ευρωεκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ