Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ
«Μισές» αλήθειες

Τη «μια πλευρά του νομίσματος» ανέδειξε, χτες, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ορφανός, σε συνέντευξη του, στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA». Στάθηκε μεν - σωστά - στις τεράστιες ευθύνες των επιχειρηματιών - παραγόντων, για την κατάντια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δεν αναγνώρισε όμως τις εξίσου τεράστιες ευθύνες του κυβερνητικού κόμματος, όπως και του ΠΑΣΟΚ, στη δημιουργία και συντήρηση της άθλιας ζώσας πραγματικότητας. Αμφότερα τα κόμματα εξουσίας και τα στελέχη τους (πολιτικά ή αθλητικά), με τις επιλογές, τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους, συνέβαλαν καθοριστικά να φτάσουμε στο σημερινό τέλμα.

Ο υφυπουργός επισήμανε πως «η εικόνα που παρουσιάζεται είναι αυτών που συμμετέχουν, που έχουν τις διοικήσεις των επιμέρους των Ανωνύμων Εταιριών. Είναι αυτών που έχουν δημιουργήσει τα τεράστια χρέη, που υποθάλπουν τη βία με τους δικούς τους τρόπους. Που δίνουν εισιτήρια και τα επιδοτούν για να βρίσκονται συγκεκριμένοι οπαδοί μέσα και όχι φίλαθλοι. Είναι αυτών που διοικούν γενικότερα το ποδόσφαιρο, είτε είναι ΕΠΟ, είτε ΕΠΑΕ και δε λαμβάνουν μέτρα». Μάλιστα. Και ποιος τους επιτρέπει να τα κάνουν όλα αυτά; Ο ρόλος της εκάστοτε κυβέρνησης είναι μόνο οι διαπιστώσεις; Γιατί συναγελάζεται μαζί τους και τους στηρίζει παντοιοτρόπως;

Υποστήριξε ο Γ. Ορφανός ότι «δεν έχουμε (σ.σ. ως Πολιτεία) την εξουσία». Αυτό δεν είναι αληθές. Η εκάστοτε κυβέρνηση έχει την εξουσία, άλλο θέμα πώς επιλέγει να (μην) τη χρησιμοποιήσει. Γεγονός άλλωστε που στη συνέχεια, εμμέσως πλην σαφέστατα, παραδέχτηκε και ο ίδιος: «Στο νόμο, που υπάρχει σήμερα, προβλέπεται να μην τους δίνουν (σ.σ. στους συνδέσμους) έγκριση λειτουργίας. Είδατε να διαλύεται κανείς;»... Το θέμα λοιπόν δεν είναι ή έλλειψη αρμοδιοτήτων αλλά πολιτικής βούλησης.

«Δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου. Ποιοι ευθύνονται και διατηρούν ένα στρατό και κάποια στιγμή τον χρησιμοποιούν κατά τη θέλησή τους; Για τους συνδέσμους, την ευθύνη θα την αναλάβουν οι ίδιες οι ανώνυμες εταιρίες. 'Η θα τους διαλύσουν, ή θα τους αλλάξουν ή θα πληρώσουν» είπε. Εν κατακλείδι, ο υφυπουργός επανεξήγγειλε συμπλήρωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, για τον επαγγελματικό αθλητισμό, και από τη νέα διοργάνωση πλήρη εφαρμογή των προβλεπομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαχείριση στα πλαίσια του συστήματος (2010-03-30 00:00:00.0)
Με πρωθυπουργικές ευλογίες... (2006-05-04 00:00:00.0)
Δικομματικά πεπραγμένα στον Αθλητισμό (2005-03-27 00:00:00.0)
«Ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού» (2004-07-16 00:00:00.0)
Ιδια... γεύση (2004-04-07 00:00:00.0)
Συνεχίζουν μέχρι νεοτέρας (2004-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ