Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Π.Α.ΜΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αύριο η ιδρυτική σύσκεψη

Αύριο στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» (Μιχ. Βόδα 4-6) πραγματοποιείται η ιδρυτική σύσκεψη του ΠΑΜΕ στο χώρο των εκπαιδευτικών. Στην πρόσκλησή τους 51 συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απευθύνονται σε κάθε εκπαιδευτικό που θέλει να συμβάλει στον ταξικό προσανατολισμό και την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος και καλούν στην πάλη:

  • ενάντια στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα,
  • ενάντια στην πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που ιδιωτικοποιεί και υποτάσσει τα πάντα στο βωμό του κέρδους και μετατρέπει την Παιδεία σε εμπόρευμα και τους μαθητές - γονείς σε πελάτες,
  • ενάντια στους αρνητικούς συσχετισμούς στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και τη λογική της υποταγής και του συμβιβασμού.

«Η επιτροπή εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ όπως σημειώνεται στην πρόσκληση, είναι μέτωπο συσπείρωσης, λαϊκός θεσμός αντίστασης και οργάνωσης του αγώνα. Είναι μια πλατιά, διαρκής επιτροπή αγώνα, που επιδιώκει να ενώσει όλους τους εκπαιδευτικούς της Αθήνας ανεξάρτητα από σχέση εργασίας (μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί). Που θα παλεύει για όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης και θα συντονίζει τη δράση της με όλους τους άλλους εργαζόμενους, με τους γονείς και τους μαθητές για μια άλλη εκπαιδευτική πολιτική, για ένα άλλο σχολείο, για να γίνει η μόρφωση δικαίωμα όλων. Θα παλεύει για την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα σε αντιπαράθεση με τη γραμμή της μοιρολατρίας, της συναίνεσης και της υποταγής στην πολιτική του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ