Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΝΑΙ στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Η φωνή των βιομηχάνων είναι η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Απαιτείται δυναμική απόρριψη της εχθρικής πρότασης του ΣΕΒ για την ΕΓΣΕΕ και καταδίκη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που κινούνται στην κατεύθυνση της ΕΕ, που δουλεύουν για το χτύπημα της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης.

Η απεργία της 1η του Μάη με τα αιτήματα και τους στόχους του ΠΑΜΕ, που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του λαού, πρέπει να γίνει ο πυλώνας της ταξικής ενότητας και πάλης. ΣΕΒ και εργοδοσία με τις πλάτες της ΓΣΕΕ βάζουν μπουρλότο στην ΕΓΣΕΕ.

Για την Ευρωπαϊκή Ενωση μας διαλαλούν ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης (θα ψωνίζουμε αρνιά, θα τα τρώμε φέτος και θα πληρώνουμε με κάρτες του χρόνου, εάν ζούμε) μεγάλη ενιαία αγορά, 450 εκατ. αύξηση απασχόλησης, αντιμετώπιση της ανεργίας, κοινωνικές παροχές, άνοδος βιοτικού επιπέδου και ποιότητα ζωής, σύγκλιση οικονομιών, ασφάλεια, δημοκρατία, κλπ. Αλλά αντιμετωπίζουμε μια πραγματικότητα διαφορετική.

Το ευρώ σαν κατοστάρικο. Η ανεργία 12%. Αύξηση κερδών, φτώχεια, ξεκλήρισμα και καταστροφή 800 χιλιάδων αγροτών και ΕΒΕ, τρομοκρατία, πολέμους, 20% μερική απασχόληση, εμπορευματοποίηση Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας, Αθλητισμού, ιδιωτικοποιήσεις. Μισθοί και συντάξεις 50% σε σύγκριση με εκείνα της Ευρώπης. Ελαστικές μορφές εργασίας, κατεδάφιση Κοινωνικής Ασφάλισης, τρομονόμοι, ευρωσυντάγματα, ευρωαστυνομία, Σένγκεν, ευρωστρατός, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί στυμμένες λεμονόκουπες.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κόμματα του κεφαλαίου, επιλέγουν τη συμμετοχή και την ενσωμάτωση στην ΕΕ, το ίδιο και ο ΣΥΝ. Η ΕΕ είναι διακρατικός συνεταιρισμός εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου, εχθρικός στις δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις.

Τώρα έχουμε ισχυρή Ελλάδα και κυβέρνηση ΝΔ με πρόγραμμα και σκέψη ΠΑΣΟΚ ή ας πούμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σε γαλάζια έκδοση. Οικονομική ασάφεια και άρνηση η απάντηση της κυβέρνησης στο ερώτημα για την επίλυση των δεσμεύσεων. Τώρα ανακάλυψαν άδεια ταμεία (τα ίδια έλεγε και το ΠΑΣΟΚ). Μ' αυτό το επιχείρημα της μαύρης τρύπας προσπαθούν να πείσουν ότι οι δεσμεύσεις θα γίνουν σιγά σιγά. Η δημοσιονομική απογραφή είναι το πρόσχημα για την εφαρμογή περιοριστικής πολιτικής λιτότητας.

... Για τις ευρωεκλογές η ζωή και οι εξελίξεις απέδειξαν και επιβεβαίωσαν τις θέσεις του ΚΚΕ, για τις αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στο λαό, για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και την ΟΝΕ. Γι' αυτό ΟΧΙ στο δικομματισμό, ΝΑΙ στο ΚΚΕ... Ολοι και όλες μαύρο στο δικομματισμό, στις ευρωεκλογές. ΝΑΙ στο ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό, για την Ευρώπη των λαών.

Δημήτρης Πανταζώνας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ