Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ
Κόστισαν μισό δισ. ευρώ!..

Το εξωπραγματικό ποσό των 500 εκατ. ευρώ (170 δισ. δρχ.) θα στοιχίσουν τελικά τα Ολυμπιακά αθλητικά, αντιπλημμυρικά, οδικά και άλλα έργα του Φαληρικού Ορμου, σύμφωνα με ομολογία του ίδιου του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, ο οποίος περιόδευσε χτες στα έργα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού, μόνο τα αθλητικά έργα, τα οποία παραδόθηκαν ήδη στον «Αθήνα 2004» στοίχισαν 222 εκατ. ευρώ, από 170,3 εκατ. ευρώ που είχε προϋπολογιστεί, ενώ τουλάχιστον 265 εκατ. ευρώ θα στοιχίσουν τα διάφορα οδικά έργα, μεταξύ των οποίων ο ανισόπεδος κόμβος Λ. Κηφισού - Ποσειδώνος, ο οποίος, όπως διαβεβαίωσε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ θα είναι έτοιμος στις αρχές Ιούλη. Με την παράδοση του κόμβου αυτού, όπως δήλωναν οι αρμόδιοι, η απόσταση από τη Μεταμόρφωση έως το Φάληρο θα διανύεται μέσα σε 15 λεπτά.

Οπως πρόσθεσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Φαληρικού Ορμου παραδίδεται σταδιακά και θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του Ιούλη. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι θα παραμείνουν ορισμένοι ιδιωτικοί χώροι με μπάζα και άλλες ασκήμιες και αποκάλυψε ότι θα ζητήσει από τον «Αθήνα 2004» να καλυφθούν...«οπτικά»!

Ο Γ. Σουφλιάς απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων χαρακτήρισε «έωλο παραφιλολογία» τα δημοσιεύματα μερίδας του ξένου Τύπου που έγραψαν ότι ορισμένα έργα δε θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ που ανέλαβαν μόλις το 2000 την κατασκευή των λεγόμενων «ορφανών» έργων και «ανταποκρίθηκαν στην αποστολή τους με πολλές δυσκολίες και, αν θέλετε, όπως είπε, και με ορισμένες αστοχίες»...

Πρέπει να σημειώσουμε, πάντως, ότι σύμφωνα με καταγγελίες εκπροσώπων της Κίνησης «Κηφισός SOS» τα υδραυλικά έργα (δηλαδή τα αντιπλημμυρικά) στον ποταμό έχουν ξεχαστεί από τους αρμοδίους, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να επικρέμαται ο κίνδυνος πλημμύρας για τις γειτονικές περιοχές. Οπως παρατηρούσαν, μάλιστα οι ίδιοι, ούτε καν τα μεσόβαθρα δεν έχουν απομακρυνθεί από την κοίτη του ποταμού, όπως είχε υποσχεθεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ...

  • Χτες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του δυτικού τόξου του στεγάστρου στο ΟΑΚΑ. Το τόξο έχει ύψος 78 μέτρα, πλάτος 304 μέτρα και βάρος περίπου 8.500 τόνους. Η κάλυψη του κάθε τόξου θα περιλαμβάνει 12.000 τ.μ. από ειδικές γυάλινες επιφάνειες (πολυκαρμοπνικά φύλλα) και 600 μόνιμους προβολείς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ