Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σε συντονισμένη δράση

Σύσκεψη μεταναστών και Ελλήνων συνδικαλιστών

Τα κοινά προβλήματα, οι κοινές ανάγκες, τα κοινά δικαιώματα, αλλά και ο κοινός ταξικός εχθρός επιβάλλουν τον αδελφωμένο αγώνα Ελλήνων και αλλοδαπών εργατών. Αυτό ήταν το καταστάλαγμα της σύσκεψης, που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα Ελληνες και μετανάστες συνδικαλιστές εργάτες, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Η συνάντηση διοργανώθηκε κάτω από την ανάγκη για την ανάπτυξη συντονισμένης δράσης, της σταθεροποίησης της επαφής και της συνεργασίας, της ανταλλαγής εμπειριών, αλλά και της αλληλέγγυας κινητοποίησης ανάμεσα σε όλους όσοι θίγονται από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, ανεξάρτητα από φυλή και χρώμα.

«Τα πράγματα είναι καλύτερα στους κλάδους εκείνους, όπου στα συνδικάτα έχουν ενταχθεί και μετανάστες, όπως στους οικοδόμους», σημείωσε ο Θ. Κούτρας, από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως ο αγώνας ενάντια στην ντόπια κυβέρνηση για ζητήματα ειδικότερα για τους μετανάστες, όπως οι άδειες παραμονής και εργασίας, πρέπει να συνοδεύεται και από την άσκηση πίεσης ενάντια στις κυβερνήσεις των χωρών καταγωγής, για θέματα όπως η συνταξιοδοτική και ασφαλιστική κάλυψη εφόσον επιστρέψουν στις πατρίδες τους, η εξασφάλιση δασκάλων για τα παιδιά τους κ.ά. Ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τις «πενταροδεκάρες», που συνεπάγεται η νέα συλλογική σύμβαση που υπέγραψε ο ΣΕΒ με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Εξέλιξη, που πιστοποιεί, άλλωστε, την ανάγκη συμπόρευσης των μεταναστών με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Στην πρωτόβουλη δράση των αλλοδαπών συνδικαλιστών και εργατών, όπως φυσικά και των ντόπιων, μέσα και έξω από τους χώρους δουλιάς, έτσι ώστε να ενημερωθεί και να ριζοσπαστικοποιηθεί η πλειοψηφία των εργαζομένων, εστίασε ο Σεΐτ Ερντογάν, από τη Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ. Υπογράμμισε πως πρέπει να καταπολεμηθούν οι ψευδαισθήσεις, όπως, π.χ., ότι η ΕΕ προσπαθεί να δώσει λύσεις για τους μετανάστες. Κάτι που διαψεύδεται, όπως παρατήρησε, από τις δεκάδες εγκυκλίους των τελευταίων χρόνων, αλλά και την πληθώρα των νομοσχεδίων, τα οποία, στο σύνολό τους, αντανακλούν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.

Εκ μέρους της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ, καταδίκασε μάλιστα την απόφαση απέλασης στη Γερμανία του Τούρκου αγωνιστή Ταϊλάν, σημειώνοντας πως οι λαοί θα αντισταθούν στα μέτρα τρομοκρατίας που έχουν τεθεί σε λειτουργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ