Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
«Φουσκώνουν» τις τιμές των εισιτηρίων

Οι εξωφρενικές αξιώσεις των ακτοπλόων εφοπλιστών για αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια, όπως φαίνεται, θα ικανοποιηθούν! Αυτό προκύπτει από τις προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος, λίγο - πολύ, χαρακτήρισε ως δικαιολογημένες τις απαιτήσεις των εφοπλιστών - οι οποίοι να σημειωθεί ότι αξιώνουν αυξήσεις μέχρι και 15% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - επειδή είναι μεγάλη η άνοδος της τιμής του πετρελαίου! Οι σχετικές υπουργικές δηλώσεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας πιστά τα χνάρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έχει αναγάγει σε ιερό και όσιο τα εφοπλιστικά συμφέροντα. Οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων που προετοιμάζονται, θα προσφέρουν νέα τρελά υπερκέρδη στις ακτοπλοϊκές εταιρίες και θα καταφέρουν νέο σφοδρό χτύπημα στα λαϊκά εισοδήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών πλοίων αυξήθηκαν μέχρι και 60%, με αλυσιδωτές επιπτώσεις σε βάρος του βιοτικού επιπέδου των νησιωτών. Για παράδειγμα, το εισιτήριο της γραμμής Ικαρία - Πειραιάς της οικονομικής θέσης έχει φτάσει τα 20,10 ευρώ, από 14,80 που ήταν πριν από 2 χρόνια! Και την αναφέρουμε, γιατί θεωρείται ως μία από τις φτηνότερες. Η γραμμή Χίος - Πειραιάς έχει φτάσει τα 25 ευρώ από περίπου 18 έως 20 ευρώ που ήταν πριν από δύο χρόνια και πάει λέγοντας.

Ομως, εκτός από τις αυξήσεις στα εισιτήρια, η κυβέρνηση ετοιμάζει και άλλο «δώρο» στο μεγάλο κεφάλαιο. Παραδίδει στους ιδιώτες τα λιμάνια και τη Ναυτική Εκπαίδευση. Οπως αναφέρθηκε στην ίδια συνέντευξη, η κυβέρνηση ετοιμάζει ριζικά μέτρα για τα λιμάνια, με επιδίωξη «να εμπλακεί ο ιδιωτικός τομέας σε όλα τα επίπεδα»! Κοινώς τα λιμάνια που θεωρούνται ως οι πύλες τις χώρας παραδίδονται για πλιάτσικο! Ηδη, σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν αρχίσει οι σχετικές συζητήσεις και σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματά τους. Οσον αφορά τη Ναυτική Εκπαίδευση, προετοιμάζονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και η δημιουργία ιδιωτικών Ναυτικών Λυκείων και ΙΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ