Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AEK
Σε πλήρη σύγχυση

Σε ιλαροτραγωδία ή τραγικοκωμωδία, εξελίσσεται η υπόθεση της ΑΕΚ. Τα παρασκηνιακά παιχνίδια συμφερόντων κορυφώνονται, ενώ στο προσκήνιο εξακολουθούν να συμβαίνουν «πράγματα και θάματα», με μοναδικό «θύμα» την ομάδα και την αξιοπιστία της. Η στάση των κάθε λογής... υπευθύνων, είχε χτες ως αποτέλεσμα, το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης Συλλόγων της ΕΠΟ, να μην παραχωρήσει άδεια συμμετοχής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Γιατί «με βάση τα υπάρχοντα στο φάκελο στοιχεία για τις οφειλές της, προκύπτει ότι δεν έχουν καλυφθεί - εξοφληθεί οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ από οφειλές σε συλλόγους, ποδοσφαιριστές και προσωπικό, με αιτία μετεγγραφές και οφειλόμενες αποδοχές». Βέβαια οι «κιτρινόμαυροι» θα κάνουν έφεση και αν, ως την Τετάρτη, καλύψουν τα χρέη, θα δοθεί άδεια.

Είναι όμως ενδεικτικότατα - νοοτροπιών αλλά και προσώπων - όσα έγιναν ακόμα και την «κρίσιμη» στιγμή. Τα χρέη αποδείχτηκαν μεγαλύτερα από αυτά που επίσημα παρουσίαζαν από την ΠΑΕ (...). Η ΕΠΟ (και η ΦΙΦΑ) τα προσδιορίζουν σε περίπου 2 εκατ. ευρώ, ενώ η ΑΕΚ - τώρα - αναγνωρίζει περίπου 1,2 (μέχρι χτες ισχυρίζονταν ότι ήταν μόνο 600 χιλ. ευρώ στην Παλμέιρας...). Η επιταγή που δόθηκε ήταν μεταχρονολογημένη. Οι απόψεις διίστανται για το ποσό (900 χιλ. ευρώ ή 1,2 εκατ. ευρώ) που αντιπροσώπευε αλλά και τον εγγυητή. Σύμφωνα με κάποιους ήταν ο Στάθης, κατά άλλους ήταν ο Νικολαΐδης.

Στο έτερο θέμα (ιδιοκτησιακό) ο Νικολαΐδης επανήλθε. Παρά την ανακοίνωση απόσυρσης (Τρίτη), κατέθεσε, μέσω δικηγόρου, τα προβλεπόμενα για ν' αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών. Του ζητήθηκε η συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές για τα οφειλόμενα (που είχε τεθεί προχτές ως απαράβατος όρος) αλλά αντέτεινε ότι αυτό θα γίνει (επίσημα) μετά την απόκτηση της ΠΑΕ. Πάντως το ΔΣ θα αποφανθεί (θετικά ή αρνητικά) την Τρίτη. Ως τότε θα οργιάζει το παρασκήνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ