Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ισχυρό ΚΚΕ για τα λαϊκά συμφέροντα

24 χρόνια στην ΕΕ φάγαμε με χρυσά κουτάλια και χορτάσαμε λιτότητα, φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία, ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη. Και φτάσαμε στη Μεγάλη Ελλάδα (προτελευταία στην ΕΕ...) με την ανθηρή οικονομία για τους λίγους, το κεφάλαιο. Εμείς, ο λαός, σφίγγαμε το ζωνάρι και πληρώναμε τα πάντα - Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια - και αυτοί ανέβασαν το δημόσιο χρέος σε 55 τρισ. ευρώ και φεσώθηκε κάθε Ελληνας κατά 1000%, ανεβάσαμε σε 5 τρισ. τις εισαγωγές. Εισάγουν μεταλλαγμένα για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Η ΕΕ ούτε εξανθρωπίζεται ούτε διορθώνεται.

Το ΠΑΣΟΚ, αφού εφάρμοσε και στηρίζει κάθε αντιλαϊκό μέτρο στα πλαίσια της ΕΕ, τώρα ασχολείται με τη... συμμετοχική -ηλεκτρονική δημοκρατία του αρχηγού του Γ. Παπανδρέου. Ενώ η ΝΔ προετοιμάζει την κοινή γνώμη για νέα αντιλαϊκά μέτρα στον κατάλληλο χρόνο, μετά τις ευρωεκλογές και ίσως μετά την προεδρική εκλογή... Εν τω μεταξύ, ο Καραμανλής σπεύδει στην αυλή του κοσμοκράτορα για να πάρει πιστοποιητικό εύνοιας, επιβεβαιώνοντας τη στήριξή του στο αντιτρομοκρατικό σχέδιο των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και τη... ΝΑΤΟική ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αλλά και ΣΥΝ, τους συνδέει η κοινή Ευρω-Ενωσιακή πολιτική. Ο Αλογοσκούφης ομολόγησε ότι η ΕΕ επεξεργάζεται μέτρα τριετούς λιτότητας. Ολοι ζητάνε ενίσχυση στο όνομα της υποταγής τους στις ευρωπολιτικές, για να συνεχίσουν με ταχύτερους ρυθμούς την αντιλαϊκή πολιτική.

Με την ψήφο μας στις 13 Ιούνη ήρθε η ώρα να βάλουμε φρένο στη βαρβαρότητα και να απαντήσουμε με αντίσταση, απειθαρχία, ανυπακοή. Η αποδέσμευση δεν οδηγεί στην απομόνωση, αλλά στην άλλη Ευρώπη των ενωμένων λαών της, στο δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου. Δε χάθηκαν ούτε απομονώθηκαν χώρες που είπαν ΟΧΙ στην ένταξη (Νορβηγία, Ελβετία) ή που είπαν ΟΧΙ στο Μάαστριχτ (Δανία - Σουηδία). Η ψήφος για ισχυρό ΚΚΕ στις 13 Ιούνη θα διορθώσει την ψήφο των εθνικών εκλογών και να γίνει φαρμακερό βόλι ενάντια σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ και υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Δ. ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ