Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπράβο στο ΚΚΕ

Με αφορμή τις εξελίξεις για το Κυπριακό και το «Σχέδιο Ανάν», ο Θύμιος Παντ. Βαλκανάς πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηλιούπολης, γράφει εκτός των άλλων:

Από τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, καταδείχτηκε ποιοι αποδέχονταν το κατάπτυστο σχέδιο... Το «σχέδιο Ανάν» είναι έξω από τα εθνικά μας δικαιώματα και τα διεθνή νόμιμα. Οδηγεί την Κύπρο σε ένα νέο Κόσσοβο χωρίς επιστροφή και τον κυπριακό λαό(Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους) στην καταστροφή.

Αλλά οι νόμοι του ισχυρότερου και κατ' επέκταση οι νόμοι της ζούγκλας δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτοί από τους, όπου Γης, υπερήφανους Ελληνες. Και η ιστορική φράση του θρυλικού Γέρου του Μοριά, του Θοδωρή Κολοκοτρώνη, «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», ας ηχήσει στ' αυτιά όσων πάνε να προλειάνουν το έδαφος για την αποδοχή ενός τέτοιου σχεδίου!

Αλλωστε, και το 1821 τους επαναστάτες οι ισχυροί τους αποκαλούσαν κλέφτες, ακόμη και τρελούς, που πήγαιναν να τα βάλουν με μιαν αυτοκρατορία. Η ιστορία, όμως, μας διδάσκει ότι όλες οι αυτοκρατορίες, αργά ή γρήγορα, καταρρέουν! Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το Δίκαιο μπορεί να αργεί, αλλά στο τέλος υπερισχύει!

Μπράβο στον Κύπριο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο για την παλικαρίσια στάση του και το βροντερό ΟΧΙ του, που υιοθέτησε το σύνολο σχεδόν των Ελληνοκυπρίων. Μπράβο στο Κόμμα μας, το τιμημένο ΚΚΕ για την ορθή και σταθερή στάση του, που σήμερα σχεδόν όλοι αποδέχονται. Κι αυτό πρέπει να είναι ένα κριτήριο υπερψήφισής του στις ευρωεκλογές...

ΥΓ:

Με την ευκαιρία προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, πενήντα (50) ευρώ για τις ευρωεκλογές και είκοσι (20) ευρώ στο «Ριζοσπάστη» για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση που μας παρέχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ