Σάββατο 29 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Διαφωνείτε; συλλαμβάνεστε

ΑΓΚΥΡΑ.--

Η επιβολή δρακόντειων μέτρων ασφαλείας στην Ισταμπούλ ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ έχει ήδη ξεκινήσει, και από τους πρώτους «ταραξίες» που συνελήφθησαν αυτή τη βδομάδα ήταν... 8 εργαζόμενοι στην κρατική τουρκική ραδιοτηλεόραση (TRT)!

Σύμφωνα με σχετική δήλωση του Ισμέτ Σατζάρ, εκπροσώπου της Συνομοσπονδίας των Συνδικάτων του Δημόσιου Τομέα (KESK) που δημοσιεύεται στο χτεσινό φύλλο της «Turkish Daily News», οι οκτώ συλλήψεις αποτελούν «ταπείνωση για το προσωπικό του TRT... στο οποίο ασκούνται πιέσεις στο όνομα της ασφάλειας της συνόδου του ΝΑΤΟ».

Οι οκτώ τέθηκαν υπό κράτηση και μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χάρμπιγιε της Κωνσταντινούπολης την Τετάρτη, διότι αντιτίθενται στην απόφαση να χρησιμοποιηθεί το ραδιομέγαρο του TRT για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην οποία θα παραστεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ουόκερ Μπους. Εξι εργαζόμενοι απελευθερώθηκαν μετά από τρεις ώρες ανακρίσεων. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σύλληψη έγινε λόγω «σύγχυσης στα ονόματα». Αλλοι δύο παρέμειναν υπό κράτηση λόγω «στρατολογικών προβλημάτων» που «διαπίστωσαν» οι τουρκικές αστυνομικές αρχές.

Οι εργαζόμενοι δεν έκαναν δηλώσεις, ενώ η Γενική Διεύθυνση του TRT εξέδωσε μια ανακοίνωση η οποία συνάδει πλήρως με την επίσημη εκδοχή: η σύλληψη έγινε λόγω «σύγχυσης στα ονόματα (και) στρατολογικής φύσης προβλημάτων» και δε θα πρέπει να υπάρξουν «υπερβολικές αντιδράσεις», ανέφερε (!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ