Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ
Στα 14 λεπτά η πατάτα

Ο κατήφορος της τιμής της πατάτας στην Αχαΐα - Ηλεία - Μεσσηνία δεν έχει σταματημό. Η τιμή των 0,35 ευρώ το κιλό που ίσχυε μέχρι πριν λίγες μέρες, τώρα κατρακύλησε στα 0,14 ευρώ το κιλό. Την ίδια στιγμή στα σούπερ - μάρκετ και τα μανάβικα της περιοχής, η τιμή της πατάτας παραμένει σταθερά πάνω από 0,55 λεπτά και φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 0,80 λεπτά!

Η αναστάτωση ανάμεσα στους αγρότες γίνεται όλο και πιο έντονη. Στο χωριό Λάππα Αχαΐας, πατατοπαραγωγοί της περιοχής συγκεντρώθηκαν χτες μπροστά από το δημαρχείο Λαρισσού, έκλεισαν για μια ώρα το δρόμο και έριξαν πατάτες στην είσοδο, διαμαρτυρόμενοι για την άθλια τιμή της πατάτας και την πριμοδότηση των μεγαλεμπόρων από την κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Αλέκος Θανόπουλος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας σημείωσε πως «όλα τα χωριά της περιοχής στενάζουν από την ασυδοσία των εμπόρων, όπως αυτή έχει ενισχυθεί από τη συνεχιζόμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ. Οι εξευτελιστικές τιμές που δίνονται στην πατάτα αποτελούν προπομπό για το πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές στα κηπευτικά, στο καρπούζι, στο σταφύλι. Αυτό που πνίγει χιλιάδες παραγωγούς και εκατομμύρια καταναλωτές δεν είναι τίποτα άλλο από την απελευθέρωση της αγοράς και τις αθρόες εισαγωγές. Απαιτείται άμεση ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης πριν καταστραφεί ολοσχερώς η μικρομεσαία αγροτιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ