Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ
Με ή χωρίς Νικολαΐδη;

Με προβλήματα συνεχίστηκε και χτες η προετοιμασία της Εθνικής, για τα τελικά του EURO 2004. Τα σημαντικότερα είναι οι τραυματισμοί των Νικολαΐδη και Καραγκούνη. Κανείς από τους δύο δεν προπονήθηκε και ειδικά για τον πρώτο τίθεται υπό έντονη αίρεση η συμμετοχή του στην αποστολή που θα μεταβεί στην Πορτογαλία. Ο ίδιος και ο Ρεχάγκελ θέλουν και σκέφτονται να ρισκάρουν, αλλά η οριστική απόφαση, μετά από σύσκεψη ιατρικού επιτελείου, προπονητή και παίχτη θα παιρνόταν αργά χτες το βράδυ ή σήμερα. Αλλα περιθώρια αναμονής δεν υπάρχουν, αφού πρέπει να δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ η τελική λίστα των παιχτών. Αντίθετα, οι Σεϊταρίδης, Νταμπίζας μπορεί να ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στην απογευματινή προπόνηση, αλλά τουλάχιστον δεν ένιωσαν ενοχλήσεις.

Ο Ρεχάγκελ σε πρωινές του δηλώσεις δεν έκρυψε τον προβληματισμό αλλά και την ελπίδα του: «Η περίπτωση του Νικολαΐδη είναι πολύπλοκη. Εμείς αποφασίσαμε να πάρουμε στην Πορτογαλία αυτούς τους παίκτες με τους οποίους έχουμε ξεκινήσει όλη αυτήν την προσπάθεια και με αυτούς θέλουμε τελικά να πάμε εκεί. Ελπίζω να ξεπεραστούν οι τραυματισμοί και να τα καταφέρουμε. Ομολογώ, πάντως, ότι δεν περιμέναμε τόσους τραυματισμούς, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι τραυματισμοί είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου και δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε. Είναι γεγονός ότι μας έχουν αλλάξει κάπως τη διάθεση, αλλά γενικά το κλίμα είναι πολύ καλό και υπάρχει ενθουσιασμός και επιθυμία για να κάνουμε σωστά τη δουλιά μας. Αισιοδοξώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και θα παρουσιαστούμε στα γήπεδα της Πορτογαλίας με ένα πολύ καλό πρόσωπο. Αυτό είναι κάτι που το επιδιώκουν και οι παίκτες και το δείχνουν με κάθε τρόπο στις προπονήσεις».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γεωργιάδης, ανέφερε: «Στα δύο τελευταία φιλικά, με Ολλανδία και Πολωνία, δεχτήκαμε εύκολα γκολ, κάτι που δε συνέβαινε στο παρελθόν. Αντίθετα, εμείς από τη μεριά μας πρέπει να εξαντλούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται, γιατί θα παίξουμε απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Τα ματς που έρχονται δε μας τρομάζουν. Εχουμε πλέον όλοι εμπειρίες και δεν υπάρχει φόβος παρά μόνο σεβασμός. Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία όλα τα παιχνίδια, αλλά ιδιαίτερα το πρώτο με την Πορτογαλία. Εχουμε όρεξη και είναι ευκαιρία για εμάς τους μεγάλους σε ηλικία παίκτες να παίξουμε σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Δουλιά μας είναι να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται, για να εμφανιστούμε όσο γίνεται πιο έτοιμοι στην Πορτογαλία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ