Παρασκευή 4 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η κυβέρνηση μελετά την πετρελαιοκίνηση!

Δύο μόλις μέρες πριν το γιορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος, βρήκε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης να ανακοινώσει στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση μελετά να άρει την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων ΙΧ στο λεκανοπέδιο Αττικής και στη Θεσσαλονίκη, παρότι οι κάτοικοί τους ταλαιπωρούνται - έστω και χωρίς αυτά - καθημερινά από το βραχνά του νέφους!

Σύμφωνα με όσα άφησε να εννοηθούν ο υπουργός, η κυβέρνηση έχει εναποθέσει όλες της ελπίδες στο μέτρο αυτό της άρσης της απαγόρευσης, ώστε οι καταναλωτές να βρίσκουν... φτηνότερα καύσιμα, αφού το πετρέλαιο είναι - ακόμη, τουλάχιστον - φτηνότερο από την αμόλυβδη βενζίνη.

Εκείνο που δεν είπε, όμως, ο υπουργός, είναι αν γι' αυτό το μέτρο - για το οποίο έχουν βάλει πλάτη εδώ και καιρό οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, μέσω ΕΕ - έχουν ενημερωθεί και συμφωνούν και τα συναρμόδια υπουργεία, όπως αυτό του ΠΕΧΩΔΕ, καθώς οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν στις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας εξάρσεις στο ρύπο του καπνού, ενώ όσον αφορά τα αιωρούμενα σωματίδια έχει συντριβεί κάθε πανευρωπαϊκό ρεκόρ, ιδιαίτερα στην Αθήνα. Ρύποι, δηλαδή, που κατ' εξοχήν εκπέμπονται από τους πετρελαιοκινητήρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ