Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΔΑΡΔΑΝΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΔΑΡΔΑΝΟΣ
Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου Χρήστου Λογαρά, συνεπή αγωνιστή στις νόμιμες και στις παράνομες συνθήκες της 85χρονης ζωής του ΚΚΕ, οι σύντροφοί του του παράνομου «Ριζοσπάστη» της περιόδου 1967-1974, προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Νίκος και Νάσα Θεοδωρακοπούλου

* * *

Φωτ.

Ο γιος μου ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α. ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ (φωτογραφία) έφυγε από τη ζωή στα 29 χρόνια του στις 29 Απρίλη 2004 και άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στην καρδιά μας. Ο πατέρας μου ΚΥΡΙΑΚΟΣ Δ. ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ πέθανε πριν από 10 χρόνια στα 59 χρόνια του. Ο θείος μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Δ. ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ, Υπολοχαγός του ΔΣΕ σκοτώθηκε το 1949 στη Μουργκάνα. Τον θείο μου ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗ τον εκτέλεσαν οι Ιταλοί το 1943 στην Ανοιξη Γρεβενών. Τη γυναίκα του ΑΝΝΑ ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗ (Αννα του Κλέφτη) την εκτέλεσαν με εντολή της Φρειδερίκης στην Κόνιτσα το 1949. Τον θείο μου ΣΤΑΘΗ ΠΙΛΙΤΣΙΔΗ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ τον δολοφόνησαν στο Μεγάλο Σειρήνι Γρεβενών. Ο θείος μου ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ πέθανε σε ηλικία 53 χρόνων στην Ομοσπονδιακή Γερμανία. Ο θείος μου ΘΕΟΠΙΣΤΟΣ ΠΙΛΙΤΣΙΔΗΣ, γραμματέας της ΚΟ Γρεβενών, αυτοκτόνησε το Γενάρη του 1950 στο Ελάφι Γρεβενών, αφού κατέστρεψε τον ασύρματο της ομάδας του, για να μη συλληφθεί από τους ΜΑΥδες. Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΙΛΙΤΣΙΔΗΣ παρά τα 70 χρόνια του βασανίστηκε απάνθρωπα από τη χούντα το 1967 και πέθανε στην Κιβωτό Γρεβενών. Ο αδελφός του ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΛΙΤΣΙΔΗΣ, πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, επαναπατρίστηκε και πέθανε στη Βέροια. Ο θείος μου ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία. Ο γιος του ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ πέθανε στην Καλλιθέα Αθήνας. Ο θείος μου ΘΕΟΠΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, στέλεχος του ΑΚΕ, σκοτώθηκε το 1948.

Ευάγγελος Αποστόλου
Ευάγγελος Αποστόλου
Στη μνήμη τους καθώς επίσης στη μνήμη του παππού μου ΔΗΜΗΤΡΗ και της γιαγιάς μου ΜΑΡΘΑΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗ, προσφέρω στη ΝΕ Γρεβενών 100 ευρώ για τις ευρωεκλογές και 20 ευρώ στο Παράρτημα του Συλλόγου Απογόνων ΕΑ-ΔΣΕ Γρεβενών.

Τάσος Σεβαστιάδης

* * *

3 φωτ

Στη μνήμη του συζύγου της, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΤΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, που «έφυγε» πριν 2 χρόνια, των οικογενειακών φίλων ΔΑΡΔΑΝΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ που «έφυγε» πριν 4 χρόνια και του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ που «έφυγε» πριν 7 μήνες, η Μαριάνθη Καραγιάννη προσφέρει 40 ευρώ για τη μάχη των ευρωεκλογών, μέσω ΚΟΒ Αργυρούπολης του ΚΚΕ.

* * *

Ο κουνιάδος μου ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΔΑΣ, ο οποίος πέθανε στις 28 Μάη 2004, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και για πολλά χρόνια οπαδός του ΚΚΕ, με όλες τις συνέπειες γι' αυτή τη θέση του.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Χαλανδρίου

Γιώργος Τσούδας

* * *

Η Ιουλία Σταμίρη πρόσφερε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων Αθήνας, για τις ευρωεκλογές στη μνήμη της μητέρας της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ, που αυτόν τον μήνα συμπληρώνονται 28 χρόνια από το θάνατό της.

* * *

Φωτ/

Στον ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΤΣΟ: Τη μέρα που ξεκίνησες για το στερνό σου ταξίδι, ήσουν μόνο 45 χρονών, κι ο ήλιος βασίλεψε ολοπόρφυρος αγωνιστή, σύντροφε, κουμπάρε, αδελφέ. Αποχαιρέτησες τη βασανισμένη ζωή σου απρόσμενα στις 29 Μάη 2004.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΚΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΚΗΣ
Γι' αυτά που ζήσαμε μαζί, για το κενό μέσα μας, γι' αυτά που μας ενώνουνε, για τη θύμησή σου, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την προεκλογική καμπάνια.

Μπάμπης Μηνάς, Ρένα Ντόκα

* * *

Ο αντιστασιακός Τάσος Πάνου προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ ΤΑ Καλλιθέας.

* * *

Η Ελένη Παπαδοπούλου προσφέρει για τις ευρωεκλογές στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης στη μνήμη του συζύγου της ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και του γαμπρού της ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΠΕΡΝΕΚΑ.

* * *

Ο ΜΕΝΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1943, παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματός του ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του καθώς επίσης στη μνήμη των ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΑΚΟΥΣΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΝΑΚΑ, η ΚΟΒ δυτικής Πετρούπολης προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Κεραυνού), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και οραματιστή μιας δικαιότερης κοινωνίας, προσφέρουμε στη μνήμη του, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Ηλιούπολης, 120 ευρώ.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Αικατερίνη.

Ο γιος του Βασίλης. Η κόρη του Βικτώρια, ο γαμπρός του Γιώργος.

Τα εγγόνια του Ευάγγελος και Ελένη.

* * *

Για τελευταίο χαιρετισμό στον ΣΠΥΡΟ ΠΑΦΙΛΗ και για να τιμήσω τα παιδιά του που αγωνίζονται για το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, προσφέρω για τις ευρωεκλογές 20 ευρώ.

Μιχάλης Ζεϊμπέκογλου
Μιχάλης Ζεϊμπέκογλου
Νίκος Καψωκέφαλος

* * *

Φωτ.2

Συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το θάνατο του ΜΗΤΣΟΥ ΚΟΡΔΟΣΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πρώην προέδρου της Κοινότητας Πεντάλοφου Μεσολογγίου.

Στη μνήμη του καθώς επίσης στη μνήμη της γυναίκας του ΜΑΡΙΚΑΣ ΚΟΡΔΟΣΗ, που πέθανε πριν από 3 μήνες, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μαρουσίου 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Φρόσω και Δέσποινα Τοσούνη

* * *

Φωτ.

Στις 28 Μάη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΕΪΜΠΕΚΟΓΛΟΥ, ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, μέλος του ΚΚΕ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς και μέλος του σωματείου ναυτεργατών. Υπήρξε ως το τέλος της ζωής του αταλάντευτος αγωνιστής για τα ιδανικά του μαρξισμού-λενινισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς-Κορυδαλλού 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του Μαρία

Τα παιδιά του Γιάννης και Νατάσα

* * *

Προσφέρω στο ΚΚΕ, για τους ακαταπόνητους και διαρκείς αγώνες του, προς το καλό των ανθρώπων, ένα μικρό λιθαράκι, με το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ. Και άλλα 50 ευρώ για τον αγαπημένο μας πάντα «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων.

Ευγενία Γεωργιάδη

* * *

Ο Αντώνιος Νικολάου προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη της αδελφής μου ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΑΝΤΕΣΗ, την οποία εκτέλεσαν οι Γερμανοί στις 4 Ιούνη 1944, στο Καταρράχι Πύργου Ηλείας, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Ζωγράφου.

Βάσω Γεωργούλη


ΛΟΓΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΟΓΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κυριάκος Σεβαστιάδης
Κυριάκος Σεβαστιάδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ