Κυριακή 23 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ασκοπη σπατάλη

Οταν γίνονται εκλογές στην Αμερική και βρεθεί ένας Αμερικανός στην Αθήνα, δε θα χρειαστεί φυσικά να μεταβεί εκεί για να ψηφίσει, αλλά μπορεί να ψηφίσει στην πρεσβεία του. Δυστυχώς, στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, γιατί θα πρέπει να μετακινηθείς, να ξοδευτείς και να ταλαιπωρηθείς.

Ετσι, εδώ, επιστρατεύτηκαν από τα κόμματα ακόμη και ξένα αεροσκάφη (Ανατολικής Ευρώπης), 150.000 εκλογείς περίμεναν έως και 7 ώρες στα αεροδρόμια, ο ΟΣΕ είχε επιστρατεύσει έξτρα βαγόνια και, τελικά, μετακινήθηκε ένας τεράστιος αριθμός 600.000 ψηφοφόρων. Κι όλα αυτά επειδή δεν υπήρξε από τους υπουργούς Εσωτερικών ο έγκαιρος εκσυγχρονισμός και εκλογίκευση των εκλογικών διαδικασιών, με την έκδοση των απαιτούμενων ΠΔ που προβλέπει το Ν.Δ. 2623/98, ώστε οι ψηφοφόροι να ψηφίζουν εκεί που διαμένουν.

Εάν αυτά είχαν γίνει έγκαιρα, θα αποφευγόταν η μετακίνηση των ετεροδημοτών, θα είχε γίνει εξοικονόμηση πολλών δεκάδων εκατομμυρίων στην ΟΑ, στην οποία τα κόμματα οφείλουν ιλιγγιώδη ποσά και επιβαρύνεται άδικα ο κρατικός προϋπολογισμός, δηλαδή εμείς. Μια ακόμα φορά για τις μετακινήσεις των ετεροδημοτών ξοδεύτηκαν πολλά δισ. χωρίς λόγο. Επίσης πολλά δισ. χάθηκαν αφού ο δημόσιος τομέας νεκρώθηκε για 4-5 ημέρες λόγω των μετακινήσεων. Αναρωτιέται κανείς ως πότε η Ελλάδα θα είναι απέραντο τσίρκο;


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣ
ΔικηγόροςΠειραιάς


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ