Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
Τηλεόραση
Παρουσίαση έρευνας για τα δελτία ειδήσεων

Τα συμπεράσματα της έρευνας «Η προεκλογική εκστρατεία στα δελτία ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης», κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών, θα παρουσιαστούν σήμερα από το Εργαστήριο Κοινωνικής Ερευνας στα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος του Τμήματος είναι ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης και διευθυντής του Εργαστηρίου ο επίκουρος καθηγητής Γιώργος Πλειός.

Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο, ως γνωστόν, είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της πολιτικής πολυφωνίας. Το ΕΣΡ, όπως και στις βουλευτικές εκλογές, έχει αναθέσει και για την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών στη media services την καταγραφή της παρουσίασης εκπροσώπων των κομμάτων από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές. Πάντως, το μείζον αυτό θέμα δεν περιλαμβάνεται στη σημερινή ημερήσια διάταξη της ολομέλειας του ΕΣΡ.

Σήμερα, μεταξύ άλλων, το ΕΣΡ έχει καλέσει σε ακρόαση για τα 090 εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών TV Πειραιάς και STV. Εκπροσώπους του ALTER για την ποιοτική στάθμη εκπομπής και για τήρηση κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σε ακρόαση έχει καλέσει, επίσης, και εκπροσώπους του ΑΝΤΕΝΝΑ για ενδεχόμενη υποβάθμιση εκπομπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ