Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πλήρες αδιέξοδο

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Μια μέρα αφότου ο αμερικανικός στρατός «διαπίστωνε», το Σαββατοκύριακο, ότι «οι επιθέσεις των ανταρτών Ταλιμπάν» στο Αφγανιστάν «αυξάνονται», ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν χθες, όταν το όχημά τους έπεσε σε νάρκη στην επαρχία Ζαμπούλ.

Νωρίτερα, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε επίθεση στην επαρχία Λόγκαρ, ενώ, σε άλλα σημεία της χώρας, εγκαταστάσεις της Αλισέι, μιας ιταλικής μη-κυβερνητικής οργάνωσης αρωγής, δέχτηκαν επίθεση με χειροβομβίδες, ενώ ένα κομβόι Αφγανών και ξένων εργαζόμενων για την απογραφή ενόψει εκλογών «γλίτωσε παραλίγο» από ενέδρα «με τη βοήθεια αμερικανικών δυνάμεων». Στη Χοστ έκρηξη βόμβας σε μαντράσα τραυμάτισε δύο σπουδαστές. Στην επαρχία Μπαγκντίς, το 95% των εργαζόμενων σε ΜΚΟ έχουν αποχωρήσει, ενώ χθες 5 ΜΚΟ ανακοίνωσαν πως «διακόπτουν» τα προγράμματά τους στη χώρα.

Οι πολυσυζητημένες «εκλογές» που προγραμματίζονται (εξ αναβολής) για το Σεπτέμβρη, ίσως χρειαστεί να αναβληθούν και πάλι, αφού από τα 10 εκατ. εχόντων /εχουσών δικαίωμα ψήφου, που προγραμματίζεται να απογραφούν ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής, δεν έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους ούτε 2,5 εκατομμύρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ