Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Οπισθοχώρηση» του ΔΟΛ και αναστολή της απεργίας

Οπισθοχώρησε ο Χρήστος Λαμπράκης μετά από την αποφασιστική και δυναμική παρέμβαση των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου που είχαν κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στο συγκρότημα του ΔΟΛ για τις απολύσεις των εργαζομένων στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο».

Σε αναστολή της απεργίας προχώρησε η συντονιστική επιτροπή των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου, μετά την απόφαση του προέδρου του ΔΟΛ να παραμείνουν στον Οργανισμό με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους όλοι όσοι εργάζονταν στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», η έκδοση του οποίου ως γνωστό ανεστάλη.

Χτες το πρωί οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ Μανώλης Μαθιουδάκης και της ΕΣΠΗΤ Γιάννης Πλαχούρης είχαν συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος και τους μετέφερε την απόφαση του προέδρου του ΔΟΛ Χρήστου Λαμπράκη.

Ο μεγαλοεκδότης μπροστά στην πίεση των σωματείων του Τύπου και των εργαζομένων με την κήρυξη και τη συμμετοχή στην απεργία στο συγκρότημά του, αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις απολύσεις και οι εργαζόμενοι στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» να παραμείνουν στον Οργανισμό.

Χτες το απόγευμα οι συνεργαζόμενες Ενώσεις είχαν καλέσει τους εργαζομένους στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε συγκέντρωση σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μανώλης Μαθιουδάκης επισήμανε τ' αποτελέσματα του ενωμένου αγώνα όλων των Ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο, τονίζοντας μάλιστα ότι για πρώτη φορά κηρύχτηκε απεργία στο ΔΟΛ. Δεν υπάρχουν, είπε, «νικητές και ηττημένοι γιατί τ' αφεντικά παραμένουν τα ίδια» και πως όλες οι Ενώσεις είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τους κοινούς αγώνες γιατί τα προβλήματα του κλάδου είναι κοινά. Υπογράμμισε σε σχέση με το ΔΟΛ πως πρόκειται για αναστολή της απεργίας και πως οι Ενώσεις θα παρακολουθήσουν τις εξελίξεις για την παραμονή στον Οργανισμό των εργαζομένων του «Οικονομικού Ταχυδρόμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ