Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενωμένοι για τη διεκδίκηση αντιπλημμυρικών έργων

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκη σε πλημμυρόπληκτες περιοχές

Ενωμένα και συντονισμένα οι τοπικοί φορείς των δήμων γύρω από τον Αξιό θα πρέπει να διεκδικήσουν τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων, ζήτησε από τους κατοίκους των Κυμίνων του νομού Θεσσαλονίκης ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Κύμινα, τα οποία κινδύνευσαν για μια ακόμη φορά - όπως και η γειτονική Χαλάστρα - όταν την Κυριακή το απόγευμα «φούσκωσε» απότομα ο Αξιός μετά από καταιγίδα και άρχισαν τα νερά να περνάνε τα πρόχειρα αναχώματα. Τελικά πλημμύρισαν τα χωράφια που βρίσκονται στην κοίτη του ποταμού ενώ διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο γειτονικές κτηνοτροφικές μονάδες. Οι ιδιοκτήτες των κτηνοτροφικών αυτών μονάδων εκφράσανε το παράπονο ότι πριν δύο χρόνια σε μεγάλη υπερχείλιση του ποταμού «έχασαν» στα νερά 180 ζώα χωρίς ωστόσο να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ. Επίσης ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τους παραγωγούς για τις καταστροφές των καλλιεργειών τους στην κοίτη του ποταμού.

Επίσης, σε συνάντηση που είχε ο Αγγελος Τζέκης με τους παραγωγούς των Κυμίνων συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή με το πόσιμο νερό, στο οποίο, ως γνωστόν, ανιχνεύτηκε αρσενικό. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ζητούν να γίνουν τα απαραίτητα έργα ύδρευσης προκειμένου να γίνει δυνατή η μεταφορά νερού κατάλληλου προς πόση από γειτονικές πηγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ