Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Ο δήμιος του ... Πατρίς Λεκόντ

Σκηνή από την ταινία του Πατρίς Λεκόντ «Ο δήμιος του Σεν Πιερ»
Σκηνή από την ταινία του Πατρίς Λεκόντ «Ο δήμιος του Σεν Πιερ»
Η αποψινή βραδιά προσφέρεται για γαλλικό, αλλά και παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο.

Τη δραματική ταινία εποχής, γαλλικής παραγωγής, «Ο δήμιος του Σεν Πιερ», σε σκηνοθεσία Πατρίς Λεκόντ, θα μεταδώσει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, απόψε στις 23.00, η ΝΕΤ. Η ταινία διαδραματίζεται το 1850 στο Σεν Πιερ, ένα μικρό ξεχασμένο νησί υπό γαλλική κυριαρχία, κοντά στον Καναδά. Μια νύχτα, ένας άνδρας δολοφονείται άγρια. Ο ένοχος, Νιλ Ογκίστ, καταδικάζεται σε θάνατο. Στο νησί όμως, δεν υπάρχει γκιλοτίνα και για να πραγματοποιηθεί η εκτέλεση, χρειάζεται να μεταφερθεί μία από τη μακρινή Γαλλία.

Στο μεταξύ, ο Νιλ βρίσκεται υπό την επιτήρηση του λοχαγού και αναμένει την εκτέλεσή του. Η σύζυγος του λοχαγού, η μαντάμ Λα, αρχίζει να εργάζεται με πάθος για να αλλάξει τη μοίρα του Νιλ. Με τη βοήθειά της και αντίθετα με την κρίση των κατοίκων του νησιού, ο κατάδικος γίνεται ο πιο δημοφιλής άντρας της περιοχής. Ερχεται, όμως, η στιγμή που καταφθάνει με πλοίο η γκιλοτίνα και η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά περιστατικά, που κατέγραψε με έξοχο σε σεναριακό τρόπο ο Κλοντ Φαραλντό και ο Πατρίς Λεκόντ μαγεύει με την αφηγηματική ατμόσφαιρα εποχής, τη σινεμασκόπ φωτογραφία του Εντουάρντο Σερά, που παραπέμπει σε γουέστερν. Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Ντανιέλ Οτέιγ, Εμίρ Κουστουρίτσα.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ θα παρακολουθήσουμε τη διασκεδαστική κομεντί του Σπάικ Λι «Ροζ τηλέφωνα». Η ταινία σκιαγραφεί με γλαφυρότητα τον κόσμο των ροζ τηλεφώνων. Μια μαύρη Νεοϋορκέζα νεαρή ηθοποιός, μετά από μάταιες προσπάθειες να βρει δουλιά, αποφασίζει έστω και προσωρινά να εργαστεί σε υπηρεσία τηλεφωνικού σεξ. Σ' αυτή τη δουλιά, θα ζήσει διάφορες περιπέτειες. Σύντομα, όμως, γίνεται περιζήτητη ως το «κορίτσι 6». Η ίδια όμως στην πορεία ερωτεύεται έναν από τους συνομιλητές της... Παίζουν: Τερέζα Ραντλ, Ιζάια Ουάσιγκτον, Σπάικ Λι, Πίτερ Μπεργκ (ΑΝΤΕΝΝΑ, 01.30).

Από τον «Alpha» θα δούμε την ευχάριστη ελληνική ταινία του 1968 «Μια Ιταλίδα απ' την Κυψέλη», σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου. Ο Αλ. Αλεξανδράκης, στο ρόλο ενός νέου που σπουδάζει στην Ιταλία, γνωρίζει εκεί την επίσης Ελληνίδα Μάρω Κοντού και την παντρεύεται. Ομως προκειμένου να ικανοποιήσει την ξενομανία της αδελφής του (Κατερίνα Γιουλάκη), όταν επιστρέφει στο σπίτι του, την παρουσιάζει ως ...Ιταλίδα. Απολαυστική ελληνική κωμωδία με καταπληκτικούς διαλόγους. Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Γιάννης Βογιατζής, Κατερίνα Γιουλάκη, Δ. Νικολαΐδης («Alpha», 22.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ