Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αδιαφορία για τη συγκοινωνία στα νησιά

Στην ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει τα νησιά (Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο, Σαντορίνη, Ανάφη) με τον Πειραιά, υπάρχει ένα και μοναδικό βαπόρι που λέγεται «Ρομίλντα». Το καράβι αυτό είναι επικίνδυνο και παμπάλαιο. Εκτός των άλλων, ο ιδιοκτήτης του - Αγούδημος - όχι μόνο δεν το συντηρεί, αλλά το κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα χωρίς το απαραίτητο πλήρωμα. Αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καμπίνες για τους επιβάτες που υποχρεώνονται να ταξιδεύουν και πάνω από 12 ώρες. Το πλοίο, στα λιμάνια, να καθυστερεί να δέσει και να λύσει. Ενώ οι τουαλέτες του είναι καταβρώμικες, με τις πόρτες τους να μισοκλείνουν.

Επίσης, τα νησιά αυτά συνδέονται μεταξύ τους με ένα παρόμοιο σαπιοκάραβο, το «Παναγία της Τήνου», το πρώην «Λήμνος», που ήταν ξανά στη γραμμή πριν 20 χρόνια. Τα χάλια και αυτού του πλοίου είναι περισσότερα και κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση αυτή. Μας θεωρούν ζώα, όπως δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο γραμματέας της Φολέγανδρου κ. Βενιός.

«Με την κατάργηση του καμποτάζ οι εφοπλιστές αποθρασύνθηκαν τελείως, μας περιμένουν χειρότερες μέρες», τονίζουν ξεκάθαρα οι κάτοικοι των νησιών Σικίνου, Ιου, Ανάφης, Φολέγανδρου στο κλιμάκιο του ΚΚΕ που έκανε περιοδεία στα νησιά αυτά.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ