Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Να κοκκινίσουν οι κάλπες»!

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ `Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

«Μέσα στον πλατύ τον κόσμο/ για τη λεύτερη καρδιά/ υπάρχουν πάντα δυο δρόμοι ανοιχτοί/ Ζυγίστε την περήφανη δύναμή σας/ Βάλτε κάτω το μυαλό σας/ και διαλέξτε όποιον θέλετε»

Ν. Νεκράσοφ

Με αυτόν τον πολεμικό και συνάμα λυρικό και ρομαντικό λόγο, ο μεγαλύτερος ποιητής της τσαρικής Ρωσίας, Νεκράσοφ, διαλέγει να μας πει ότι στη ζωή του ανθρώπου, κάθε μέρα και κάθε στιγμή, υπάρχουν δύο επιλογές: «... δυο δρόμοι ανοιχτοί...». Ο ένας είναι ο μίζερος και αναξιοπρεπής δρόμος της υποταγής. Εκεί όπου ο άνθρωπος χάνει την ουσία του σαν άνθρωπος. Θάβει το πνεύμα της εξέγερσης και γίνεται σκλάβος της άρχουσας τάξης. Ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της αντίστασης. Ο κακοτράχαλος δρόμος της προοδευτικής ιστορικής εξέλιξης. Ενας δρόμος γεμάτος κοφτερές πέτρες που σου σκίζουν τα παπούτσια σου και σύντομα περπατάς ξυπόλυτος. Ξυπόλυτος, λοιπόν, πάνω στις κοφτερές πέτρες γεμίζεις το δρόμο με αίμα. Η ιστορική εξέλιξη έχει ανάγκη το αίμα σου. Για τούτο είναι δύσκολο να την ακολουθήσεις. Ομως, αυτός ο συνεχής ανοδικός δρόμος της ιστορικής εξέλιξης σου προσφέρει το δικαίωμα να είσαι Ανθρωπος. Και σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις νέους Ανθρώπους. Αυτό είναι, λοιπόν! Ο ίδιος ο άνθρωπος είναι Δημιουργός του νέου Ανθρώπου.

Ο καθένας μας, λοιπόν, είναι υπεύθυνος για το μέλλον της ανθρώπινης κοινωνίας. Ολοι είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον της ανθρώπινης κοινωνίας. Ολοι είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον. Και το μέλλον θα το χτίσουμε από σήμερα. Γιατί σήμερα ζούμε και μόνο σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε Ανθρωποι. Οχι για να μας θυμούνται στην επέτειο του θανάτου μας. Μα για να ζούμε κάθε μέρα στο μέλλον το οποίο χτίζουμε σήμερα.

Στις 13 Ιούνη θα μας ανοιχτούν δύο δρόμοι:

Ο ένας δρόμος είναι να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας. Να δούμε ποιο Κόμμα είναι αυτό που πήρε ξεκάθαρη και έγκαιρη θέση στα εθνικά και διεθνή ζητήματα. Ποιο Κόμμα είναι αυτό που τάχτηκε με όλο του το «είναι» ενάντια στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού. Ποιο Κόμμα είναι αυτό που δεν έμεινε βολεμένο στην ασφαλή πολιτική αντιπαράθεση πίσω από τα έδρανα της Βουλής, αλλά εφάρμοσε πρακτικά την επιχειρηματολογία του στους δρόμους και που τη σφράγισε με το αίμα του. Το ξέρουμε όλοι μας. Αυτό το Κόμμα είναι το ΚΚΕ.

Και γι' αυτούς τους λόγους, λοιπόν, πρέπει το ΚΚΕ να βγει πιο δυνατό στις ευρωεκλογές. Γι' αυτό πρέπει οι κάλπες να κοκκινίσουν. Στις 13 Ιούνη έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα αντίστασης σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ, καθώς και στα αφεντικά τους: ΗΠΑ - ΕΕ.

Στις 13 Ιούνη έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε μήνυμα θέλησης για ανατροπή της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και για την οικοδόμηση μιας άλλης Ευρώπης. Της Ευρώπης των λαών, της αλληλεγγύης και του σοσιαλισμού. Να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στην Κούβα, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη και σε όλους τους λαούς που έχουν πέσει θύματα της δολοφονικής επεκτατικής πολιτικής των ιμπεριαλιστών.

Εμπρός, λοιπόν: «Ζυγίστε την περήφανη δύναμή σας. Βάλτε κάτω το μυαλό σας και διαλέξτε όποιον θέλετε!».


Γιάννης ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ
Φοιτητής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ