Δευτέρα 14 Ιούνη 2004 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαίνια χρωμάτων

Εργο του Γ. Ψυχοπαίδη
Εργο του Γ. Ψυχοπαίδη
Εγκαινιάζεται στις 16/6 (8.30μ.μ.) στον Πολυχώρο Αθηναΐς (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός), η πολυφωνική έκθεση «Οι γείτονές μας». Παράλληλα, θα πρωτοπαρουσιαστεί ομότιτλη έκδοση, με την τεχνική της μεταξοτυπίας, σε λίγα αντίτυπα, υπογεγραμμένα από τους δημιουργούς της. Η έκθεση βασίζεται στο διάλογο δέκα διακεκριμένων καλλιτεχνών από χώρες γειτονικές. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Σβ. Ρούσσεβ, Β. Ιότοφ (Βουλγαρία), Ν. Μπακάλλι (από Αλβανία, ζει μόνιμα στην Ιταλία), Φ. Γκατζατάι (Τουρκία), Σ. Αντρέεφσκι (FYROM), Ν. Χαραλαμπίδης (Κύπρος), Α. Φασιανός, Γ. Ψυχοπαίδης, Γ. Αδαμάκος, Γ. Σταθόπουλος από την Ελλάδα. Την έκθεση (διάρκεια έως τις 30/6) επιμελήθηκε ο Τάκης Μαυρωτάς.

«Εικόνες βεράντας» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής του Λέανδρου Αρβανιτάκη που θα παρουσιαστεί (15-24/6) στην γκαλερί «αγκάθι» (Μηθύμνης 12 και Επτανήσου, πλ. Αμερικής). Η έκθεση περιλαμβάνει 29 έργα (λάδια σε καμβά), με θέμα τοπία και αντικείμενα που ο καλλιτέχνης βλέπει από τη βεράντα του, αλλά και απόψεις της βεράντας, σε διάφορες εποχές και ώρες της ημέρας. Διάρκεια έκθεσης έως τις 24/6.

«Αθλοφόροι και έπαθλα» τιτλοφορείται η ομαδική έκθεση αυθεντικών λιθογραφιών, που θα παρουσιάσει (15/6-6/7) στην γκαλερί «Ατριον» (Τσιμισκή 94, Θεσσαλονίκη). Συμμετέχουν οι: Χριστόδουλος Γκαλτέμης, Αχιλλέας Δρούγκας, Σπύρος Κουρσάρης, Μάριος Σπηλιόπουλος, Κώστας Σπυρόπουλος, Αλέκος Φασιανός.

Την πρώτη του ατομική έκθεση παρουσιάζει ο Ιταλός Νίνο Τρικαρίκο στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη). Τίτλος της «Πορεία αφαίρεσης». Παρουσιάζεται 40 ακουαρέλες που αντιπροσωπεύουν τα χρόνια 1984 - 2004, στις οποίες καταγράφεται η πορεία του από το τελάρο και το γλυπτό, στις εγκαταστάσεις και στα πολυμέσα. Διάρκεια έκθεσης έως τις 26/6.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ