Δευτέρα 14 Ιούνη 2004 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ο συσχετισμός μέσα από την κάλπη

ICON

Η συζητήσεις στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ξεκίνησαν νωρίς, για μια εκλογική αναμέτρηση, για την οποία αυτά τα ίδια μέσα -στην πλειοψηφία τους- φρόντισαν ούτε λίγο ούτε πολύ να συσκοτίσουν το χαρακτήρα της. Αλλωστε για την προεκλογική υποτονικότητα φρόντισαν και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αφού κατανοούσαν ότι ανοίγοντας τα ουσιαστικά ζητήματα που σχετίζονται με τη σχέση Ελλάδας - ΕΕ κινδύνευαν από την ενίσχυση της λαϊκής εναντίωσης στην ΕΕ και στην πολιτική τους. Είχαν γνώση και εκτίμηση πως το δικό τους όραμα για την «Ενωμένη Ευρώπη» ξεθωριάζει στις λαϊκές συνειδήσεις. Υπάρχει πλέον πολύχρονη πείρα.

Ταυτόχρονα φρόντισαν, με την ανακοίνωση των πρώτων ακόμη exit pols να προσανατολίσουν τις συζητήσεις τους, να επιδράσουν στις συνειδήσεις, έτσι που να μην κατανοήσουν το αποτέλεσμα στο σύνολό του και τι αυτό απεικονίζει. Το κυρίαρχο ζήτημα ήταν η διαφορά των δύο κομμάτων της άρχουσας τάξης, η αύξησή της, όταν την ίδια στιγμή και τα δυο κόμματα μαζί εμφάνιζαν πτώση,σε σχέση τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ενώ το ΚΚΕ άνοδο. Αλλωστε, αυτή είναι η μόνιμη επιδίωξη. Να διαμορφώνουν ψυχολογία αποδοχής ή τουλάχιστον ανοχής από το λαό στην υπάρχουσα πραγματικότητα.

Βεβαίως, καθένας και καθεμιά από τους λαϊκούς ανθρώπους μπορεί να παρακολουθούσαν τα όσα διαδραματίζονταν, έχοντας ταυτόχρονα την τηλεοπτική εικόνα ή το ραδιοφωνικό άκουσμα αποτελεσμάτων, χωρίς, όμως, να έχουν τη δυνατότητα της συνολικής εικόνας αναλυτικά. Στη σημερινή έκτακτη έκδοση του «Ριζοσπάστη», που έχετε στα χέρια σας, φροντίσαμε ακριβώς για μια τέτοια αναλυτική ενημέρωση των αναγνωστών της εφημερίδας μας με τα εκλογικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα που δημοσιεύουμε είναι αυτά που έδωσε επίσημα το υπουργείο Εσωτερικών, έως τη στιγμή της έκδοσης της εφημερίδας. Παρουσιάζουμε, λοιπόν, τα εκλογικά αποτελέσματα ολόκληρης της επικράτειας, αποτελέσματα επικρατείας στις ευρωεκλογές του 1999 και στις εθνικές εκλογές του 2004, καθώς και αποτελέσματα ανά εκλογική περιφέρεια και ανά δήμο σε ολόκληρη τη χώρα.





Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ