Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θα νικήσουμε!

Αγαπητοί σύντροφοι,

Εχουν πρόσφατα διεξαχθεί οι ευρωεκλογές στις 25 χώρες - μέλη της ΕΕ, στις οποίες οι λαοί έχουν εκφράσει σε μεγάλο βαθμό την αδιαφορία και τη δυσαρέσκειά τους προς την πολιτική των χωρών τους και της ΕΕ. Είτε με αποχή από την ψηφοφορία, είτε με καταψήφιση των κυβερνώντων κομμάτων των χωρών τους, όπως έγινε στη Βρετανία, στη Γαλλία και στη Γερμανία, είτε ακόμα εκλέγοντας νικητές, ακόμα και πολέμιους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως στη Μάλτα, οι λαοί αποφάσισαν και καταδίκασαν τη σημερινή πολιτική της ΕΕ.

Στην Ελλάδα το Κόμμα μας, το τιμημένο ΚΚΕ, βγήκε ενισχυμένο, αγγίζοντας το 9,5% σε μια εποχή έντονης αντικομμουνιστικής προπαγάνδας και μετά από 15 χρόνια από την προσωρινή επικράτηση της αντεπανάστασης στην πρώην Σοβιετική Ενωση. Η σταθερή άνοδος του ΚΚΕ, η οποία παρατηρήθηκε και στις βουλευτικές εκλογές, δείχνει ότι ο ελληνικός λαός αρχίζει να συνειδητοποιεί πως το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα και την αξιοπρέπειά του είναι, σε τελική ανάλυση, το ΚΚΕ και αρχίζει σιγά σιγά να ριζοσπαστικοποιείται και να ξεφεύγει από τα δυο μεγάλα κόμματα της αστικής τάξης.

Επίσης, η πτώση των ποσοστών του Συνασπισμού δείχνει ότι όλο και περισσότεροι αριστεροί, που πίστευαν ότι ο ΣΥΝ έχει έστω και ένα μικρό στοιχείο προοδευτισμού, αντιλαμβάνονται, τώρα, το ρόλο του ως ανάχωμα για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και φεύγουν από αυτόν. Απ' ό,τι φαίνεται τα επίθετα που χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί ακόμη ο ΣΥΝ περί «απομονωτικού» και «σεχταριστικού» ΚΚΕ δεν έπιασαν τόπο και όχι μόνο δεν έβλαψαν το ΚΚΕ, αλλά αντίθετα γύρισαν εναντίον τους. Η άνοδος των ψήφων του ΚΚΕ σηματοδοτεί αυξημένες ευθύνες στους κομμουνιστές και τους ενδυναμώνει για τη συνέχεια. Κατ' ουδεμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργήσει αισθήματα επανάπαυσης, αλλά αντίθετα πρέπει να αυξηθεί η επαγρύπνηση, γιατί όσο πιο πολύ αυξάνεται η δύναμή του, τόσο περισσότερο το φοβούνται οι ταξικοί του αντίπαλοι, με αποτέλεσμα να παίρνουν πιο πολλά μέτρα για να το πολεμήσουν.

Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η άνοδος των ψηφοφόρων του ΚΚΕ είναι μικρή επιβράβευση για ένα κόμμα που εδώ και 85 χρόνια μένει πιστό στην υπόθεση του εργαζόμενου λαού και δεν ξεπούλησε τις αρχές και την ιστορία του, όπως έκαναν αρκετά κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης μετά το 1990. Είναι ένα στήριγμα για τη συνέχεια των αγώνων που έρχονται και μια υπόσχεση: Στο τέλος θα νικήσουμε!

Συντροφικά,


ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
Λευκωσία, Κύπρος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ