Σάββατο 26 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου και αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΩΡΗ προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Η γυναίκα του Λιλή Τσιώρη

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 26 Ιούνη συμπληρώνονται 18 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου αγωνιστή ΜΗΤΣΟΥ Κ. ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΥ, αξιωματικού του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Ντούλα

Τα παιδιά του Χρήστος και Κώστας

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο σύντροφος, ο συναγωνιστής, ο φίλος «έφυγε». Εφυγε ο μαρξιστής, ο μελετητής, ο ερευνητής, ο συγγραφέας. Μελέτησε και ερεύνησε όλους τους τομείς της γνώσης. Προϊόν αυτής της μελέτης και της έρευνας είναι η συγγραφή 93 βιβλίων και μελετών. Από αυτά τα 57 είναι Λογοτεχνικά - Ιστορικά, τα 12 Επιστημονικά, τα 8 Ιδεολογικά και τα 16 φιλοσοφικές Μελέτες. Τις γνώσεις δεν τις κράτησε για τον εαυτό του. Οπου βρισκόταν, όπου στεκόταν τις μετέδιδε στους συντρόφους του. Ηταν και δάσκαλος.

Το απαύγασμα της όλης μελέτης και έρευνας είναι το τελευταίο τετράτομο έργο με τίτλο: «Ιστορική παρουσία και το μέλλον του σοσιαλισμού και μαρξισμού. Μελέτη Μαρξιστική προσέγγιση».

Η σκοπιμότητα του έργου αυτού, γράφει στον πρόλογό του, υπαγορεύτηκε από τη διακαή επιθυμία του συγγραφέα, να δώσει μια θεωρητική, βασικά, απάντηση-ερμηνεία στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα του υπαρκτού σοσιαλισμού. Και η απάντησή του είναι: Ο Μαρξισμός-Λενινισμός δεν πεθαίνει. Οι ιδέες του θα κυριαρχήσουν και ο σοσιαλισμός θα νικήσει. Περιλαμβάνει όλες τις γνώσεις που αφορούν το Μαρξισμό-Λενινισμό. Πολύτιμο βοήθημα των νέων και παλιών συντρόφων.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα που, αυτού του μεγέθους συγγραφέας-ερευνητής, σε γραφτό του αξιολόγησε θετικά το συγγραφικό, ιατρικό και φιλοσοφικό μου έργο.

Γιώργος Τσιώρης
Γιώργος Τσιώρης
Στη μνήμη του ακριβού φίλου μου και συντρόφου Γιάννη Νικολόπουλου προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, το συμβολικό ποσό των 25 ευρώ.

Θωμάς Κουγιαγκάς γιατρός-συγγραφέας

* * *

Φωτ.

Στις 30 Ιούνη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ, μέλους του ΚΚΕ. Υπήρξε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΣΑΘΕΑ).

Στη μνήμη του, στη μνήμη της συντρόφισσας και συζύγου του ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΩΡΑΪΤΟΥ και του φίλου και συναγωνιστή του ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΠΕΛΑ, οι οποίοι αποτελούν παραδείγματα αταλάντευτων κομμουνιστών, η οικογένειά τους προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω Τομεακής Οργάνωσης Μενιδιού-Λιοσίων-Βόρειων χωριών της ΚΝΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» την 1η Απρίλη 2004, ο Δημήτρης Λημπερόπουλος πρόσφερε στην ΚΟΒ Ραφήνας 30 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΙΝΑ η γυναίκα του Ιωάννα Χρυσίνα και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.


Γιάννης Νικολόπουλος
Γιάννης Νικολόπουλος

Γιάννης Τσαγκάρης
Γιάννης Τσαγκάρης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ