Σάββατο 26 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Καταργούν την αργία

Σε «ατζέντη» εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων σούπερ μάρκετ και πολυκαταστημάτων, που έχουν εγκατασταθεί στην πόλη της Χαλκίδας, έχει μετατραπεί ο πρώην συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ και νυν νομάρχης Εύβοιας (με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ) Θ. Μπουραντάς. Με την ιδιότητά του αυτή, δε χάνει την ευκαιρία να βάλλει κατά των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ετσι, ενώ πριν από μερικούς μήνες αναγκάστηκε, κάτω από την πίεση και αντίδραση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και μικρομεσαίων εμπόρων να πάρει πίσω απόφασή του (το 1995, στην πρώτη θητεία του ως νομάρχη), με την οποία επέτρεπε τη λειτουργία σε τοπική μεγάλη αλυσίδα σούπερ - μάρκετ το Σάββατο μετά τις 6 και τις Κυριακές, επανήλθε «εν κρυπτώ και παραβύστω» με νέα, «φωτογραφική» απόφαση, πάλι υπέρ της συγκεκριμένης τοπικής αλυσίδας σούπερ - μάρκετ!

Ετσι, με απόφαση που υπέγραψε στις 26/1/2004 επιτρέπει «κατ' εξαίρεση, τη λειτουργία των μεικτών παντοπωλείων και ιχθυοπωλείων του Δήμου Χαλκιδέων κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας κάθε έτους, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών, τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας». Σημειωτέον ότι στη Χαλκίδα λειτουργούν αυτή τη στιγμή πέντε με έξι παντοπωλεία από τα 150 που λειτουργούσαν πριν από λίγα χρόνια.

Με αυτήν τη «φωτογραφική» διάταξη εξυπηρετείται κατά τον καλύτερο τρόπο η τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που λειτουργεί τις Κυριακές και αργίες ως ...παντοπωλείο και ιχθυοπωλείο με τους εργαζόμενους σε ρόλο (υποχρεωτικό) «συγγενών των εργοδοτών ή πελατών», αφού η απόφαση του «φιλεργατικού» νομάρχη προνοεί ότι επιτρέπεται η κατ' εξαίρεση λειτουργία, «εφ' όσον δεν απασχολούν προσωπικό με σχέση εξαρτημένης εργασίας». Η νέα αντεργατική μεθόδευση αποκαλύφθηκε και καταγγέλλεται από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, που ετοιμάζει την αντεπίθεσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ