Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μεσαίωνας η δράση του δικομματισμού

Το μεγάλο θετικό εκλογικό αποτέλεσμα της 13ης Ιούνη περικλείει μεγαλύτερη δυναμική από την έκφραση των ποσοστών. Εκφράζει μεγαλύτερο πολιτικό βάθος από το 1999 και καταρρακώνει τη θέση του δικομματισμού, ότι το αδύνατο σημείο του ΚΚΕ είναι η θέση του για την ΕΕ. Αξιοσημείωτη και η μεγάλη αποχή... Θέλουν το λαό στο περιθώριο, στον καναπέ. Τους βολεύει η αποχή από την κάλπη, από το κίνημα, από τη δράση. Γιατί η συμμετοχή επιφέρει ριζοσπαστικοποίηση, αφύπνιση, καταδίκη της πολιτικής τους.

Εκατό μέρες έκλεισε η κυβέρνηση της ΝΔ κολυμπώντας στα νερά των προκατόχων της, που 20 χρόνια εφάρμοζαν αντιλαϊκή πολιτική με την ψήφο και της ΝΔ-αντιπολίτευσης. Και, τώρα, η κυβέρνηση κυβερνά και νομοθετεί, αγκαλιά με το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας τον τρομονόμο Β΄ όπως και τον Α΄ του ΠΑΣΟΚ. Μαζί προσκαλούν το ΝΑΤΟ στην ασφάλεια της Ολυμπιάδας. Μαζί προχωρούν σε υπερδανεισμό και υπερχρεώσεις. Μαζί με το ΣΕΒ και στη ΓΣΕΕ. Μαζί στο ένταλμα σύλληψης, στην παρακολούθηση του εχθρού λαού με κάμερες, στον ευρωστρατό, ευρωαστυνομία, στο «ευρωσύνταγμα», στη θηλιά στο λαιμό του λαού, στη θωράκιση της δικτατορίας της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας. Μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στηρίζουν τις συνθήκες της ΕΕ που κατοχυρώνουν την ελευθερία του κεφαλαίου και την ανατροπή των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, που υιοθετούν το δόγμα του προληπτικού χτυπήματος.

Ο Β΄ τρομονόμος είναι Δούρειος Ιππος ενταφιασμού των λαϊκών αγώνων, αποπροσανατολισμού, τρομοϋστερίας για να περάσουν στα μαλακά τα αντιλαϊκά μέτρα. Θωρακίζονται για να εμποδίσουν την ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων, στην πολιτική των πολέμων, της φτώχειας, ακρίβειας, ανεργίας, των ανισοτήτων, των οικολογικών καταστροφών, της αβεβαιότητας για το μέλλον.

Ετσι, αντίσταση στον τρομονόμο είναι αντίσταση στον καπιταλισμό. Αντίπαλο δέος στον καπιταλισμό είναι η ελεύθερη συνείδηση και ο συντονισμένος αγώνας. Και δεν είναι ανίκητος ο ιμπεριαλισμός όταν οι λαοί αποφασίσουν να αντεπιτεθούν.

Το τρομονομοσχέδιο το θέλουν χρυσή τομή εξυπηρέτησης, ελευθερίας και ασφάλειας. Τονίζουν ότι οι διατάξεις είναι ορθές γιατί εγκρίνονται από την ΕΕ και ό,τι εγκρίνει η ΕΕ είναι θέσφατο. Ομως είναι βάρβαρο για το λαό, ευδαιμονία για το κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση αναζητά αποστολή για το Ιράκ, στήνει ολυμπιακές φυλακές, ενεργοποιεί τις χειρότερες εκδοχές της ΣΕΝΓΚΕΝ, κάνει στρατιωτική - ΝΑΤΟική Ολυμπιάδα... Το ΠΑΣΟΚ γίνεται Δούρειος Ιππος στην ψήφιση του Νομοσχεδίου, ψήφο κατά βούληση λέει ο Γιωργάκης. Θυμήθηκε τον παππού του, που όντας παλιά υπουργός Παιδείας, απαγόρευε να διορίζονται καθηγητές κομμουνιστές, γι' αυτό και επιδίδεται στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα, κατηγορώντας το ΚΚΕ, δήθεν, για ακροδεξιές θέσεις. Από την άλλη, η ΝΔ δηλώνει περήφανη γιατί εναρμονίστηκε και ενιαιοποιήθηκε το ελληνικό με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Μόνον η ενδυνάμωση του ΚΚΕ επιβάλει αντίπαλο δέος, βοηθά στην ενδυνάμωση των αγώνων με τη σωστή πληροφόρηση, συσπείρωση, ανυπακοή, αντίσταση.


Δ. ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ